Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων στον Τύπο

Συναυλία Συμπαράστασης στον Αγώνα των Εργαζομένων στον Τύπο
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 -ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ALTER / ΔΟΛ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ΕΡΤ / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Σπ. Γραμμένος - Π. Δουρδουμπάκης - Αλ. Εμμανουηλίδης & Μ. Παπαγεωργίου - Μ. Ζαμάνη & The Angry Birds - Π. Θαλασσινός - Χρ. Θηβαίος - Κ. Θωμαΐδης - Illegal Operation - Alexis K. & Θ. Αναστόπουλος - Ε. Κουνενή - Γ. Κούτρας - Γ. Λεκόπουλος & Μ. Μεναχέμ - Lolek - Δ. Μητσοτάκης & Οι Ευδαίμονες - Θ. Μικρούτσικος - Mode Plagal - Π. Μουζουράκης - Λ. Παπαδόπουλος - Radiosol - Σπυριδούλα - Υπεραστικοί
Πρόσβαση στο κλειστό Περιστερίου:
Βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση της Λεωφόρου Καβάλας (Αθηνών-Κορίνθου) και Θηβών. ΧΑΡΤΗΣ
  1. Από Αθήνα - Γραμμή ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημήτριος - Αγ. Αντώνιος - στο Τέρμα Αγ. Αντώνιος Περιστερίου παίρνουμε το λεωφορείο 821 (Αγ. Αντώνιος - Αγ. Αναστασία) και κατεβαίνουμε στη στάση ΓΗΠΕΔΟ ή εναλλακτικά από τον Αγ. Αντώνιο περπατάμε 10 λεπτά μέσω Σοφοκλή Βενιζέλου προς Αγ. Τριάδα και γήπεδο.
  2. Όσοι έρχονται από Δυτικές συνοικίες και Πειραιά - Λεωφοριακή γραμμή 703 (Μέσω Θηβών- Στάση Κέννεντυ, επί της Θηβών http://www.oasa.gr/xpmap.php?id=p821

«Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ...».ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

«Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ...».ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...
Μια 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο γύρισε βίντεο, έχοντας ως πρότυπό της τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Το βίντεο έκανε το γύρο του σχολείου. Απίστευτη δήλωση από τη μητέρα της που δεν βρήκε κάτι περίεργο στις πράξεις της.

Η προβολή του ροζ dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου την έχει μετατρέψει δυστυχώς σε πρότυπο για αρκετά νεαρά κορίτσια. Αυτό μαρτυρά και πρόσφατο περιστατικό στη Κόρινθο όπου μια μαθήτρια του
1ου Γυμνασίου Κορίνθου έχει τραβήξει με το κινητό της βίντεο της ίδιας, στο οποίο εμφανίζεται σε γυμνές και ιδιαίτερα προκλητικές πόζες.

Η δράση της μικρής επίδοξης Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι κοινό μυστικό σε μαθητές αλλά και καθηγητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η μητέρα της κοπέλας, η οποία κλήθηκε από το συμβούλιο καθηγητών, ανέφερε ότι το βρίσκει φυσιολογικό και ότι απλά η κόρη της έχει ταλέντο και μιμείται τη Τζούλια Αλεξανδράτου.

Από τη πλευρά του, ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου διαβεβαίωσε ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνει και το θέμα της μικρής Τζούλιας Αλεξανδράτου έχει λήξει, ενώ όταν τον πληροφόρησαν ότι το βίντεο κυκλοφορεί με όλες τις επιπτώσεις για την μαθήτρια, η απάντηση του ήταν ότι «αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της σημερινής τεχνολογίας». Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορίνθου δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου της Κορίνθου είναι καλή μαθήτρια με βαθμούς οι οποίοι κυμαίνονται από 15-17 ενώ σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κύκλους αυτούς, η πρωταγωνίστρια ετοιμάζεται και για νέα γυρίσματα, πιο προχωρημένα αυτή τη φορά.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΒΕΛΓΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε

 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΒΕΛΓΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ θα προσγειωθούν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα προσέλθουν στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Και αυτό γιατι, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει τα βελγικά συνδικάτα, τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας θα υπολειτουργούν. Αυτό είναι, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο, ένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι βελγικές Αρχές. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’Echo το εν λόγω στρατιωτικό αεροδρόμιο δεν διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας, ούτε όμως και στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Το εύρος της γενικής απεργίας -της πρώτης που γίνεται στο Βέλγιο μετά το 1993-, αυτό αναμένεται να είναι μεγάλο. Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία και στις μεγάλες βιομηχανίες. Σε ό,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα υπάρχει μία ελάχιστη λειτουργία.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Θα τρελαθούμε...Δημοκρατική Αριστερά 13,5, ΚΚΕ 12,5, ΣΥΡΙΖΑ 12,5, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%

Θα τρελαθούμε...Δημοκρατική Αριστερά 13,5, ΚΚΕ 12,5, ΣΥΡΙΖΑ 12,5, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%

Σύμφωνα με δημοσκόπηση (εκτίμηση εκλογικής επιρροής ), της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Η αποχή προσεγγίζει το 32,5%.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5%, το ΠΑΣΟΚ 14%, η Δημοκρατική Αριστερά 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.
Ρε Γιάννη Μ.... Το ΔΗΑΡΙ 13,5 μου φαίνεται εξωφρενικά τραβηγμένο... Αληθεύει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κοντά στο 3%...

Να συλληφθεί (αφού αναστηθεί) για τις διαχρονικές συκοφαντίες του εναντίον των αρχών του τόπου...

Να συλληφθεί (αφού αναστηθεί) για τις διαχρονικές συκοφαντίες του εναντίον των αρχών του τόπου...

«Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου»

Εμμανουήλ Ροΐδης, Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σταμάτησε να κτυπά η καρδιά του Βίκτορα Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν

http://ilesxi.wordpress.com/
Την Κυριακή 8/1, ώρα Μόσχας 18:00, σταμάτησε να κτυπά η καρδιά του κορυφαίου εν ζωή σοβιετικού επαναστάτη στοχαστή, Βίκτορα Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν στις άθλιες συνθήκες του 51ου νοσοκομείου της Μόσχας.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν, θεωρείται διεθνώς κορυφαίος μαρξιστής στοχαστής, με αποφασιστική συνεισφορά στους τομείς της φιλοσοφίας, της λογικής και της μεθοδολογίας των κοινωνικών επιστημών. Με το έργο του προώθησε την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και μεθοδολογίας σε ένα νέο επίπεδο, μέσω της διαλεκτικής άρσης της κεκτημένης μορφής του μαρξισμού.
Είναι ίσως ο μοναδικός μετά το Μαρξ στοχαστής, η γνωριμία με τη δημιουργική δύναμη του οποίου έδινε σαφώς την αίσθηση ότι μέσω του νου του στοχάζεται η ανθρωπότητα.
Μέσα από τη θεωρητική διερεύνηση των διαδικασιών ανάπτυξης της σοβιετικής κοινωνίας και της ανθρωπότητας, παράλληλα με την κριτική επανεξέταση του μαρξισμού καθώς και της σοβιετικής φιλοσοφίας και επιστήμης των δεκαετιών 1950-1960, ο Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν δημιούργησε μια πρωτότυπη κατεύθυνση στην κοινωνική θεωρία, τη διαλεκτική λογική και την μεθοδολογία της επιστήμης. Η εμβέλεια του έργου του ξεπερνά κατά πολύ την εποχή του.

το καλύτερο που έχει να περιμένει ο λαός είναι, ένα ισχυρότερο κοινοβουλευτικά ΚΚΕ

Του Άκη Κατσούλα
Σε κλίμα ηττοπάθειας κινήθηκε η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα με τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ.
Από την μία το καπιταλιστικό σύστημα έχει κάνει το κύκλο του και από την άλλη θεωρεί ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μια κυβέρνηση –εντός του συστήματος- που θα μπορούσε ως ελάχιστο να ανακόψει τις συνθήκες της κρίσης.
Με άλλα λόγια η Γ.Γ. του ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι στο κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο έχει δημιουργηθεί μια σημαντική πλειοψηφία του λαού που θα μπορούσε να δώσει είτε μέσα από εκλογές, είτε μέσα από λαϊκές κινητοποιήσεις έστω μια αστική προοδευτική κυβέρνηση.
Αλλά και στην περίπτωση αυτή – με αποδυναμωμένο το αστικό μπλοκ εξουσίας- το ΚΚΕ θεωρεί ότι θα ήταν ψευδαίσθηση να ελπίζουν οι εργαζόμενοι σε μια τέτοια προοπτική, για τον λόγο αυτό το ΚΚΕ δεν θα συμμετείχε σε μια τέτοια εξέλιξη.
Θεωρεί αδύνατο, ακόμα και αν προκύψει μια ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς –  ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ότι αυτή σε συνεργασία , ακόμα και με κομμάτι των αστικών δυνάμεων, συνδικάτων, κινημάτων, κ.λ.π θα μπορούσε να αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού.
Αυτό που κατά την άποψη της Α. Παπαρήγα είναι εφικτό να γίνει στις παρούσες συνθήκες, είναι η αποδυνάμωση των κομμάτων εξουσίας του αστικού μπλοκ, και στην καλύτερη περίπτωση –που δεν το βλέπει- η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.
Άρα το καλύτερο που έχει να περιμένει ο λαός είναι, ένα ισχυρότερο κοινοβουλευτικά ΚΚΕ, που σε βάθος χρόνου !!! μέσα από μερικές κατακτήσεις θα προσπαθήσει γενικά και αφηρημένα να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής.
Κατά την άποψη μας, όλη η συνέντευξη της Α.Π είναι βαθιά ηττοπαθής, κρύβει την αδυναμία του ΚΚΕ να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις και κινήματα σε όλα τα επίπεδα –συνδικαλιστικό, πολιτικό, κοινωνικό- να παρακολουθήσει τις διεργασίες σε όλο το φάσμα της αριστεράς, να δει ότι και σε δυνάμεις με φιλοευρωπαικό προσανατολισμό υπάρχει βαθιά πλειοψηφία των μελών  και οπαδών τους που μιλούν πλέον ανοιχτά για ρήξη με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές , που βάζουν ανοιχτά την ρήξη με τις ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Και βέβαια μοιάζει για άλλη μια φορά να υποτιμά την δύναμη του λαϊκού παράγοντά έξω από πεφωτισμένες ηγεσίες, που παίρνει πρωτοβουλίες είτε σχηματίζοντας κινήματα ανατροπής επί μέρους πολιτικών, είτε διαμορφώνοντας όρους κίνησης των εργαζομένων όπως για παράδειγμα την βαθιά αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους της χαλυβουργίας, που οδηγεί σε συνείδηση νίκης των εργαζομένων και παρασύρει και άλλα κομμάτια όπως π.χ τους εργάτες του βόλου  


Για τις πολιτικές εξελίξεις συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, στην πρωινή εκπομπή του «ΑΝΤ 1». Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξοργίσουν και άλλο τον λαό...

Τελικά με συλλήψεις και μηνύσεις θα λύσουν το πρόβλημα του οργισμένου λαού...Κούνια που τους κούναγε...Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξοργίσουν και άλλο τον λαό. Τόσο ισχυροί αισθάνονται...
(από την ηλεκτρονική ημερησία)....Για προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κατηγορούνται 5 άτομα που συνελήφθησαν χθες στη Χαλκίδα επειδή αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων.
Κατά την τελετή, συγκεντρωμένοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική, στα πρόσωπα του Προέδρου, του υπουργού και των βουλευτών του νομού. Μετά τη ολοκλήρωση της τελετής, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις. Λίγο αργότερα οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

του χρόνου θα είναι περισσότεροι!!!

Κοντά σε αστέγους τους απόρους από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, βρέθηκε το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Ρουφ...
και τους έταξε ότι του χρόνου θα είναι περισσότεροι!!!