Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Φωτιά σε εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι;  στις πέντε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο εκλογικό κιόσκι του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ιατρίδη στο κέντρο του Πύργου. Κάποιοι φαίνεται δεν αντέχουν την τεράστια εκλογική επιρροή της αριστεράς. Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις με στόχο τα περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.
Εκτός από την χρυσή αυγή τώρα χρησιμοποιούν και παρακρατικούς μηχανισμούς, αλλά δεν θα τους περάσει. Την Κυριακή οι κόκκινες σημαίες της αντίστασης θα ανεμίζουν σε όλη την Ελλάδα
 Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
"Τέτοιες άνανδρες ενέργειες σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας πτοήσουν ούτε να ανακόψουν τη δυναμική που αναπτύσσει η ενωτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το φουσκωμένο ποτάμι της λαϊκής οργής. Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή 6 Μαΐου στις κάλπες".

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΤΕΛΟΣ...

Δύσκολες στιγμές περνούν οι αρχηγοί και τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Αντί να ανεβαίνουν τα ποσοστά τους τις τελευταίες μέρες , παρουσιάζουν πτώση. Ορισμένα στελέχη διαμαρτύρονται για τα εκλογικά σποτ που τα περισσότερα κρίνονται ανεπαρκή. Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται συνεχώς ώστε η προεκλογική ατζέντα και τα τηλεοπτικά σποτ να διαφοροποιηθούν. Ειδικά στην περιφέρεια της Αττικής ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρίσκονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση πίσω από ΚΚΕ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δεν μπόρεσε, να ολοκληρώσει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, την ομιλία της

Δεν μπόρεσε, να ολοκληρώσει την προεκλογική της ομιλία, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου , σε ταβέρνα στην Καισαριανή.
Συγκεκριμένα ομάδα ατόμων αποδοκίμασαν έντονα την κ. Διαμαντοπούλου την ώρα που μιλούσε σε ακροατήριο περίπου 150 ατόμων.
Σε δήλωση της στο twitter αναφέρθηκε σε φασιστικές συμπεριφορές

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Π.Λαφαζάνης "Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να βγουν πανίσχυρες"

Από τις πιο σοβαρές προσωπικότητες της Αριστεράς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Π.Λαφαζάνης,  βάζει τα ουσιαστικά διλήμματα και στόχους για τις εκλογές στις 6 Μάιου, λέγοντας ότι «…Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες μη κοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς) πρέπει να βγουν πανίσχυρες και ουσιαστικοί νικητές από τις κάλπες. Ήττα του δικομματισμού χωρίς μια μεγάλη νίκη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πουκάμισο αδειανό…
Επαναλαμβάνω, ο στόχος αυτών των εκλογών είναι διπλός και αξεχώριστος: συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε μεγάλη συμπαραταγμένη ηγεμονική δύναμη, για να διαδραματίσει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις…». Παρακάτω δηλώνει ότι «…Είναι το πιο πιθανό, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι Πράσινοι, πέρα από τις προφανείς διαφορές τους, να συναποτελέσουν στηρίγματα του δικομματισμού, αν ο τελευταίος δεν θα διαθέτει μετά τις εκλογές κοινοβουλευτική αυτοδυναμία».Τέλος εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο των ακροδεξιών «…Με βαθύτατη ανησυχία, επίσης, πρέπει να δούμε συνολικά το δεξιό, ακροδεξιό μπλοκ με την φασιστική απόφυση να συγκεντρώνουν δημοσκοπικά πάνω από 45%, ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά ποσοστά επιθετικής δεξιάς, εν μέσω μνημονίου και καπιταλιστικής κρίσης.
Όλα τούτα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εύκολες εκφωνήσεις αριστερής εξουσίας…»

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ www.iskra.gr

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γκάλοπ του Πανεπιστημίου Πατρών ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4,1%!!! ΣΥΡΙΖΑ 10,1%

Γκάλοπ του Πανεπιστημίου Πατρών ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4,1%!!! ΣΥΡΙΖΑ 10,1%(για την Ηλεία)
ΝΔ: 20,4%

ΠΑΣΟΚ: 13,9%

ΚΚΕ: 9,9%

ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%

Δημοκρατική Αριστερά: 10,7%

Δημοκρατική Συμμαχία: 2,9%

ΛΑΟΣ: 3,0%

Οικολόγοι Πράσινοι: 5,9%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4,1%

Χρυσή Αυγή: 4,0%

Άρμα Πολιτών: 1%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,4%

Κοινωνική Συμφωνία: 2,0%

Άλλο: 3,6%

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ «ΛΑΘΗ»!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.iskra.gr/
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ «ΛΑΘΗ»!
Πάντοτε λέμε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες.
Αυτή τη φορά είναι απολύτως περιττό να το υπογραμμίσουμε, γιατί όλοι κατανοούν πως η κρισιμότητα, μάλλον, είναι πολύ τετριμμένη έννοια για να αποδώσει τη σημασία της επερχόμενης εκλογικής μάχης.
Ίσως γι αυτό οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό δεν ήθελαν κατά βάθος αυτή την «πρόωρη» εκλογική αναμέτρηση, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή διστάζουν να ανακοινώσουν την ημερομηνία των εκλογών!
Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ '46
Αυτές οι εκλογές, του Μάη του 2012, μπορεί μόνο με τις εκλογές, ίσως, του Μάρτη του 1946 να συγκριθούν από την άποψη της σημασίας τους για τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας.
Οι εκλογές στις 31 Μάρτη του 1946, εν μέσω τρομοκρατίας και με αποχή πάνω από 50%, προσέφεραν λαϊκό νομιμοποιητικό άλλοθι σε ένα στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας, που αμφισβητήθηκε στα χρόνια της Κατοχής από την ΕΑΜική αντίσταση.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

δημοσκόπηση τμημ.στατιστικής Ο.Π.Α- δεν συγκεντρώνουν 150 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε πανελλαδικό δείγμα 1731 ατόμων (29-3-12 ως 8-4-12) ως προς την πρόθεση ψήφου (χωρίς κάλπη) η ΝΔ προηγείται με 15,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,8% το ΚΚΕ με 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, οι Οικολόγοι με 4,3%, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,7%, το Άρμα Πολιτών με 1,2% και η Κοινωνική Συμφωνία με 0,6%. Άλλο κόμμα προτίθεται να ψηφίσει το 3,6% των ερωτηθέντων. Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 8,6% ενώ λευκό θα ψηφίσουν το 5,3%. Στη δημοσκόπηση δεν απάντησε το 4,4%.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ


Αντε και σε ψηφοδέλτια της αριστερας....εδω πηγαν τόσοι και τόσοι...Για να δουμε στο ΚΚΕ όχι...στον ΣΥΡΙΖΑ οχι....Στο Μ.Λ.ΚΚΕ η το ΚΚΕ (μ.λ.) οχι...στηνΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι...τι μένει τι μένει!!!

«ψηφίζουμε στηρίζουμε χωρίς ψευδαισθήσεις » (κάτι μας θυμίζει!!!)

«ψηφίζουμε στηρίζουμε χωρίς ψευδαισθήσεις (κάτι μας θυμίζει) τον χώρο της αριστερής, αντικαπιταλιστικής , ριζοσπαστικής αριστεράς….»
Σε σχέση με τον τίτλο της ανακοίνωσης θα επανέλθούμε…Σε ότι μας αφορά το blog από την ημέρα που ξεκίνησε παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες που συντελούνται στον χώρο της αριστεράς και των κινημάτων…Αυτή την  πρόθεση δεν την κρύψαμε από την πρώτη μας ανακοίνωση και μέχρι τώρα…Δημοσιεύουμε σήμερα την ανακοίνωση της ΑΡΑΣ και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ, γιατί και εμείς πιστεύουμε σε πείσμα των καιρών ότι ήρθε η ώρα να ταράξουμε τα νερά…Έχουμε αρκετές διαφορές από την πολιτική ομάδα ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ και ΑΡΑΣ (μας πληγώνουν τα γεγονότα της Πάτρας) και ένας σχετικός σεχταρισμός αλλά νομίζουμε ότι η ανακοίνωση τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ενότητας (όχι σύνθεσης) ενταγμένων και ανένταχτών  αγωνιστών της αριστεράς…
Είναι η ώρα οι αγωνιστές της ρήξης, της ανατροπής, του αντικαπιταλιστικού αγώνα, των σωματείων και των λαικών προτωβουλιών που θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να βγουν μπροστά και να πρωταγωνιστήσουν για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος που θα ταράξει συθέμελα την πολιτική τους, θα δρομολογήσει την ανατροπή και θα δώσει προοπτική στο λαϊκό αγώνα για έναν άλλο δρόμο. Να μην χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία!
  Για την ομάδα του blog ο συντονιστής Α.Κ

Aνακοίνωση της  Αριστερής  Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης [ΑΡΑΣ ]


Ήρθε η ώρα να ταράξουμε τα νερά,
η ώρα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς!

Η καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα και η πάλη των τάξεων στο πεδίο αυτό, επέφερε ανατροπές και δημιούργησε νέα δεδομένα τόσο σε σχέση με το συσχετισμό δύναμης όσο και στο πολιτικό επίπεδο.  Η πίεση που ασκεί η αστική στρατηγική για την υπέρβασή της έχει εξανεμίσει μέσα σε δύο χρόνια το λαϊκό εισόδημα  και τις εργατικές κατακτήσεις και επιχειρεί να σταθεροποιήσει από τη μία ακόμη πιο βαθιά νεοφιλελεύθερη διάρθρωση των σχέσεων παραγωγής αλλά και ένα πολιτικό σύστημα που θα εξοστρακίζει από τους κρατικούς μηχανισμούς κάθε αντανάκλαση των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων στο εσωτερικό του. Η νέα δανειακή σύμβαση του Φλεβάρη μαζί με τα νέα μνημονιακά μέτρα αλλά και τα εξαγγελόμενα μέτρα του Ιουνίου προχωρούν ακόμη περισσότερο την επίθεση στον ελληνικό λαό αλλά και τον ιδεολογικό εκβιασμό που του ασκεί η πραξικοπηματική Κυβέρνηση των αστικών δυνάμεων σε αγαστή  συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα τον τελευταίο χρόνο έχουν πια καταστήσει σαφές ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου έχουν συστρατευθεί  πίσω από έναν άξονα για τη διάσωση της κερδοφορίας τους: την παραμονή στην ευρωζώνη και την ευρωστρατηγική.



Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΚΡΙΣΗ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ συνέντευξη του Γιώργου Ρούση

Δημοσιεύουμε μια συνέντευξη του καθηγητή Γ.Ρούση, στο κυπριακό site http://cyprusnews.eu/, στα πλαίσια μιας έρευνας για την Ελληνική κρίση. Ο Γ. Ρούσης από τις πλέον σταθερές ριζοσπαστικές φωνές της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με μεγάλη συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα, δηλώνει ότι «‘Οποια αντιμνημονιακή άποψη δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για κρίση σε επίπεδο χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά για κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής είναι «είτε αφελής», γιατί δεν ερευνά τα αίτια της κρίσης, «είτε ύποπτη» γιατί τελικά λειτουργεί ως κυμματοθραύστης περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης των αντιδράσεων». Ο ίδιος εκτιμά… «ότι όσο πιο σκληρά μέτρα θα λαμβάνονται, τόσο θα μειώνεται η λαϊκή συναίνεση προς το σύστημα και τόσο θα αυξάνει η καταστολή με κάθε τρόπο και μέσο τόσο απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας όσο και μέσα από την περιστολή αστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων». Ενώ παρακάτω δηλώνει για το θέμα της βίας… «Εγώ διαφωνώ με σύμπασα την αριστερά από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, μείον αναρχικών, μέχρι το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ότι όλοι όσοι έκαιγαν τράπεζες, συγκρούονταν με την αστυνομία κλπ, ήταν προβοκάτορες. Είναι μέγα λάθος αυτό. Άσχετα από το πώς χρησιμοποιήθηκε η αντίδραση αυτή, υπάρχει σήμερα σημαντικό κομμάτι της νεολαίας, το οποίο όλο και θα αυξάνεται κατά τη γνώμη μου, που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο: έρχεται σε σύγκρουση, χρησιμοποιεί βία και θεωρεί ιδεολογικά ότι απέναντι στη βία της εξουσίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται βία. Πιστεύω ότι η βία καθεαυτή δεν είναι αρνητικό φαινόμενο, πχ η επαναστατική βία. Διαφωνώ όμως στη χρήση της στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι δεν θεωρώ ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να χρησιμοποιηθεί μαζικά η βία. Θα ήταν αυτοκτονία, δηλαδή, μια μετωπική επίθεση διότι οι επαναστατικές δυνάμεις δεν είναι ώριμες για κάτι τέτοιο και θα τις κατασπαράξουν. Δεν διαφωνώ όμως με το ίδιο το μέσο».
 ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ζούμε μια δομική κρίση του καπιταλισμού
‘Οποια αντιμνημονιακή άποψη δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για κρίση σε επίπεδο χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά για κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής είναι «είτε αφελής», γιατί δεν ερευνά τα αίτια της κρίσης, «είτε ύποπτη» γιατί τελικά λειτουργεί ως κυμματοθραύστης περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης των αντιδράσεων. Μέχρι να ξεπεραστεί με επανάσταση αυτός ο τρόπος παραγωγής, είναι αναγκαίος «ένας πόλεμος θέσεων τέτοιος που θα ενισχύει με κάθε τρόπο τις δυνάμεις της συνολικής ανατροπής, ξεκινώντας από την υπεράσπιση των αστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που πλήττονται, για να πάω στο ελάχιστο, μέχρι την προώθηση επαναστατικών στόχων» υποστηρίζει ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Γενικό Τμήμα Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επιμένοντας στην αναγκαιότητα μιας αριστερής μετωπικής, και όχι ενωτικής, πολιτικής πρότασης. Εκτιμά ότι όσο πιο σκληρά μέτρα θα λαμβάνονται, τόσο θα μειώνεται η λαϊκή συναίνεση προς το σύστημα και τόσο θα αυξάνει η καταστολή με κάθε τρόπο και μέσο τόσο απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας όσο και μέσα από την περιστολή αστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

καλό ταξιδι κ. Δημητρή....πολιτικη κηδεία του Δ.Χ. (αποκλειστικο video του NNews)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος. .
Στην είσοδο του νεκροταφείου τοποθετήθηκε ένα βάθρο πάνω στο οποίο βρισκόταν το φέρετρο. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και όλοι μαζί χειροκρότησαν και φώναξαν συνθήματα, μόλις μεταφέρθηκε η σορός του αυτόχειρα στο νεκροταφείο, ενώ μετά το πέρας της τελετής σκέπασαν το φέρετρο με μία σημαία της Συρίας. Διαβάστηκε ένα μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Σοφία Σακοράφα, στην οποία εργαζόταν η κόρη του αυτόχειρα. Μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, η κόρη του, Έμμυ, καθώς και φίλοι και συνάδελφοι. Διακρίναμε στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη κινηματων και λαίκών συνελευσεών...Ελάμψε δια της απουσίας του το ΚΚΕ...
Παρακουλουθήστε προς το τέλος τον λόγο της κόρης του Εμμυς και την συγκλονιστική ερμηνεία του Μ.Π...καλο ταξιδι κ. Δημητρη (κλείστε τον ήχο απο το stop cartel)


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ...ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

LIVE...http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&playerType=flash
ΜΠΡΑΒΟ!!!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τιμά την αριστερα...και τον ξεχασμένο κόσμο της εργασιας
Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει καλώντας όλη την Αριστερά για να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας. Μόνο αυτός, μπόρεσε σε δύσκολες στιγμές να διακόψει τις ατομικές πορείες απόγνωσης δημιουργώντας ρεύματα αισιοδοξίας.

Όλοι σήμερα στις 6.00 στο Σύνταγμα, να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας».
ΕΠΙΣΗΣ
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_6338.html