Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ


Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για τον Βαξεβάνη δεν μπορεί παρά να σταθεί αλληλέγγυος στην απίστευτη αντιμετώπιση που δέχεται τώρα από το ελληνικό κράτος.
Πριν λίγο τον συνελλάβαν στον σπίτι του γιατί θα δημοσιοποιούσε μια λίστα που έπρεπε από καιρό να είχε δημοσιοποιηθεί και αφορά τα λαμόγια που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία.
Ο ίδιος είναι τώρα στην ΓΑΔΑ.
H τραπεζική, πολιτική και δικαστική χούντα ξαναχτύπησε! Αυτή που μας έχεις εξαθλιώσει, αυτή που έχει καταργήσει βασικά μας δικαιώματα, αυτή που στηρίζεται στην φασιστική αστυνομοκρατία για να υπερασπίσει τους ισχυρούς σεβάρος των αδύνατων, αυτή που έχει δώσει ασυλία στους εγκληματίες της χρυσής αυγής, Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ γιατί τόλμησε να αποκαλύψει μια λίστα που έπρεπε από καιρό να έχει αποκαλυφτεί.
Το θέμα έχει ξεσηκώσει και διεθνή σάλο με  άρθρα σε liberation και new york times ανάμεσα σε άλλα.

ΖΩΝΤΑΝΑ 28η ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432944
 27-28 Οκτώβρη : Να κάνουμε τις παρελάσεις Αντιμνημονιακά-Αντιφασιστικά Συλλαλητήρια
27-28 Οκτώβρη
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΔ / ΠΑΣΟΚ / ΔΗΜΑΡ.

- ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ / ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ / ΕΕ

- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

απεργιακή κινητοποίηση της 18/10 -live

 (apo iskra)
κάλεσμα εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ (μας άρεσε)
Δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί-επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι έχουν αρχίσει να κατακλύζουν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας , σε μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που αναμένεται να εξελιχθούν σε εντυπωσιακές πορείες!

Η απεργιακή κινητοποίηση της 18/10 σημειώνει από το πρωί της Πέμπτης εξαιρετική επιτυχία σε όλους τους χώρους δουλειάς εργοστάσια και υπηρεσίες, δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι και η επιτυχία της απεργίας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα με πλήθος εμπορικών καταστημάτων να έχει κατεβάσει ρολά.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι από το πρωί της Πέμπτης 18/10 απεργούν από κοινού και συγκροτούν μέτωπο που πλημμυρίζει τους δρόμους ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και ο επαγγελματο-βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος της χώρας.
Αυτή η μεγάλη συμμαχία όσο στερεώνεται,βαθαίνει και αγκαλιάζει και την ελληνική αγροτιά, με κοινούς αγώνες και κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για μια γρήγορη ανατροπή και μια θετική προοπτική για τη χώρα.
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και απεργία  στις 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας, πρωτοστατούντων των χωρών που «γονατίζουν» από τα Μνημόνια αποφάσιασαν χθές αργά το βράδυ τα πανευρωπαϊκά συνδικάτα.
Διαβαστε και  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1430977

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

δειτε live την συγκέντρωση στο σύνταγμα

σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομονοια και των υπολοίπων στο Σύνταγμα. Κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται
-Αποκλεισμένοι ακόμη οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν μέσα στο νοσοκομείο από τους μπάτσους.
-Δημοσιογράφοι λένε πως έχουν γίνει 2.000 προσαγωγές από το πρωί (!!!)
απο indymedia
φωτό από τις προσαγωγές των μαθητών στο Σύνταγμα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 9 Οκτώβρη 12μμ Σύνταγμα-Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ.

Τρίτη 9 Οκτώβρη 12μμ Σύνταγμα - Προσυγκέντρωση 11:30πμ Άγαλμα Κολοκοτρώνη. Δευτέρα 8/10 6μμ Σύνταγμα - Προσυγκέντρωση 5:30μμ Πλ.Κλαυθμώνος . Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ.


Η αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ είναι πρόκληση για το λαό. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη. Επικεφαλής μιας ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο τα Μνημόνια μετατρέπει τους εργαζόμενους της Ευρώπης σε δούλους του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Εκπροσωπεί μια Ευρώπη που ενώνεται ενάντια στους εργαζόμενους και συμμετέχει στην πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς του πλανήτη για να κερδίσουν αγορές και πλουτοπαραγωγικές πηγές οι πολυεθνικές.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Του Άκη Κατσούλα (Οργ. Γραμ. ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Γεν. Γραμ. Συλλόγου Κοινωνιολόγων)
        Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  1. Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη  έφερε άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Ήταν η αρχή για έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα .
  2. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι υποταγμένες πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν ήθελαν, καμία κλιμάκωση , κανένα σχεδιασμό, παρά μόνο εκτονωτικές, και αναποτελεσματικές δράσεις, κόντρα στις διαθέσεις του εργαζόμενου λαού.
  3. την Δευτέρα 1-10-2012, κόντρα σε αυτές τις λογικές, συνεδρίασε το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών, σχεδόν από όλους τους χώρους εργασίας και αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός  προβληματισμός για το  πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.
  4. Σαν πρώτο βήμα αυτής της κλιμάκώσης, αποφασίστηκέ το συλλαλητήριο για σήμερα Σάββατο 6-10-12 στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα. Μάλιστα την ίδια μέρα πραγματοποιούνται αντίστοιχα  συλλαλητήρια, σε Ισπανία, Πορτογαλία.
  5. Το βράδυ της Δευτέρας 1-10-2012, διάφορα site, γράφανε για συλλαλητήριο, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  για την Δευτέρα 8-10-2012 στο σύνταγμα !!! χωρίς κανένα πλαίσιο.
  6. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ του Φωτόπουλου , καλούσε σε συντονισμό ομοσπονδιών κάτω από την, ομπρέλα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτή 3-10-2012 στο κτήριο της ΓΣΕΕ δήθεν ότι αγνοεί τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων.
  7. Ενώ θα περίμενε κανείς πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστές της  «Αριστεράς» να σηκώσουν, «τον ουρανό και τα άστρα» για να πετύχει το συλλαλητήριο , πολλοί από αυτούς το αγνόησαν επιδεικτικά, και μάλιστα προπαγάνδιζαν το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ !!!
  8. Μια μάτια στα site «αριστερών οργανώσεων» κ.λ.π  δείχνει ξεκάθαρα αυτό που αναφέρω παραπάνω.
  9. Κάποιοι (πολλοί σύντροφοι και αγωνιστές στην βάση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς) πάλεψαν, οργάνωσαν και ενημέρωσαν για την σημασία της επιτυχίας του σημερινού συλλαλητηρίου
  10. Τα συμπεράσματα δικά σας…Ο καθένας κρίνεται και στα λόγια και στις πράξεις

Η απόφαση και το πλαίσιο

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 6/10/2012 ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00


Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα
Σάββατο 6/10/2012
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας.
Η κλιμάκωση και ο  μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας  για να αποτραπεί  το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως  άμεση προτεραιότητα. Καλείται όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής  ευθύνης  για την οποία θα κριθούμε όλοι.
Η μεγάλη συμμετοχή στη πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα, γι’ αυτό το σκοπό, είναι ελπιδοφόρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στη χθεσινή συνάντηση πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός  προβληματισμός για το  πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.

Σάββατο 6-10 : Όλοι στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές



Σάββατο 6-10 : Όλοι στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, Δευτέρα 1-10-12
- Τετάρτη 3-10 : Συμμετοχή – στήριξη στην μοτοπορεία των ΟΤΑ που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη

- Σάββατο 6-10 : Όλοι στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές
- Την επόμενη βδομάδα : με απαίτηση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προκηρύξουν γενική απεργία, στήριξη και συμμετοχή στις καταλήψεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στα δημαρχεία
- Παρασκευή 12-10 : Κάλεσμα στον λαό να τιμήσει την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες της χώρας για την ανατροπή κυβέρνησης και τρόϊκας.
- Κάλεσμα παντού για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 6/10 6 μ.μ. Όλοι στο Σύνταγμα….


Σάββατο  6/10 6 μ.μ. Όλοι στο Σύνταγμα….
Με μεγάλη συμμετοχή από όλους τους χώρους της εργασίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων (αλλά και με συμμετοχή ομοσπονδιών), όπου ανάμεσα στα αλλά αποφασίστηκε, μεγάλη συγκέντρωση διαδήλωση στο Σύνταγμα το Σάββατο  7/10  6 το απόγευμα….
Σε λίγο (και με την επίσημη ανακοίνωση) θα επανέλθουμε με περισσότερα…