Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. ΔΝΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...
Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ
Η σημερινή επίθεση την κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα δείγμα μιας φασίζουσας κυβέρνησης που δείχνει σημάδια πανικού μπροστά στις όλο και πιο μαχητικές λαϊκές αντιδράσεις στην δολοφονική πολιτική της.

Οι λαϊκές αντιδράσεις και οι αγώνες. Οι απεργίες διάρκειας και οι καταλήψεις θα κλιμακωθούν.

Η ανάπτυξη του κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης του μνημονίου, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ταξική ενότητα στο εργατικό κίνημα και η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς έχουν τεράστια δύναμη για να στείλουν τη συμμορία που μας κυβερνάει στα αζήτητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΓΑΔΑ και ενώνει τη φωνή της για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Γαδά

30/01/13
Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές. Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Το βίντεο. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο ή δεν ξέρω, η αστυνομία, οτιδήποτε. Να δείξουν τις καταστροφές. Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις.
Ένα σχόλιο για την αντιμετώπιση των συγκεντρωμένων;
Μα το πρόβλημα είναι ενιαίο. Κοιτάξτε, εμείς αυτό ακριβώς θέλουμε να πούμε. Ότι όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι' αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε.
 ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Μετά το διάβημα ο Δημ. Στρατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.
Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ."

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Λίγο πριν της 20:30 της Τετάρτης (30/1/13), βουλευτές του ΚΚΕ, προέβησαν σε παράσταση-διαμαρτυρία στον εισαγγελέα, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για την κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας.
«Δεν φεύγουμε από εδώ μέχρι να παρθεί η απόφαση που θα τους αφήσει ελεύθερους», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σε δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση προκαλεί με τις δηλώσεις της και δεν δέχεται καμία παράσταση διαμαρτυρίας».
και απο... https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1453507

"Μα και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 ευρώ!!!



και οι φτωχοί

Οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι, Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής στο πρωινό του ΣΚΑΪ ...εκτέθηκαν από έναν αγρότη.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν: "Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα. Γιατί να πάρουν τα δικά σας;".
"Μα και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 ευρώ!!! Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί!!!".

Καταπλακώθηκε από κέρματα στην Αγροτική Τράπεζα.

Καταπλακώθηκε από κέρματα στην Αγροτική Τράπεζα.
Δεν υπάρχει πιο τραγικά ανάγλυφη εικόνα από έναν εργαζόμενο, νεκρό, καταπλακωμένο με τα αμύθητα κέρδη μιας τράπεζας. Κι όμως, αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα.
Ένας νεαρός υπάλληλος σεκιούριτι, που φύλαγε τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια, έχασε τη ζωή του γύρω στη 1 το μεσημέρι την ώρα που κουβαλούσε με καρότσι βαριές σακούλες γεμάτες κέρματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η λαβή του καροτσιού «βρήκε» στον τοίχο του ασανσέρ ενώ ήταν εν κινήσει, το καρότσι αναποδογύρισε και οι σακούλες με τα κέρματα τον καταπλάκωσαν. Ο εργαζόμενος έμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο ασανσέρ για μία ώρα και μετά άρχισαν να τον αναζητούν.
Τελικά από τη 1 το μεσημέρι, όταν περίπου συνέβη το δυστύχημα, ο απεγκλωβισμός του ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα.



Πηγή: 902.gr

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! θα νικήσουν... πολιτική επιστράτευση απεργών του μετρό

1.Τι είναι  πολιτική επιστράτευση...
2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ
3. Ροή ειδήσεων απο  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1451922
4.Ροή ειδήσεων απο σωματεία http://www.osybusdrivers.com/
5. Δ.Σ. ΣΥΡΙΖΑ
6. http://www.902.gr/eidisi/voyli/7677/hr-katsotis-o-agonas-ton-ergazomenon-sta-mesa-metaforas-afora-oloys-toys
Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», το οποίο αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Σε όσους καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διανέμονται «φύλλα πορείας» ή «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» και την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους Αρχές.

Η άρνηση αποδοχής του «φύλλου πορείας» επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο.

Εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.
Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Ο καθένας θα διαλέξει στρατόπεδο!
Είτε θα περάσουν τα αντεργατικά τανκς του μνημονίου, είτε θα νικήσουν οι απεργοί του μετρό και των συγκοινωνιών και θα μπούμε σε τροχιά ανατροπής της φασίζουσας επίθεσης της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ!
Η νίκη των απεργών στις συγκοινωνίες θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν στον αγώνα του Μετρό το δικό τους καθήκον για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Κανένας δέν είναι ο απρόσωπος "επιβάτης"  που κολακεύουν υποκριτικά τα ΜΜΕ και οι κολαούζοι της τρόικας. Δεν ξεχνούμε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό, από τις διαδηλώσεις μέχρι την «άνοιξη» της Πλατείας Συντάγματος, στάθηκαν στο πλάι του λαού και της νεολαίας. Δεν θα τους αφήσουμε εμείς τώρα χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.
Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η κλιμάκωση και γενίκευση των απεργιών σε όλες τις συγκοινωνίες, σε άλλους κλάδους και συνολικά!
Κανένα συνδικάτο, κανένας συνδικαλιστής δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορο μπροστά στην επίταξη των εργατικών δικαιωμάτων!
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος πρέπει να στηρίξουν τώρα, άμεσα και αποφασιστικά, με όλα τα μέσα, τον αγώνα του μετρό και των συγκοινωνιών,
-         όλοι τώρα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια!
-         Απαντάμε με γενίκευση των απεργιών, διαδηλώσεις, καταλήψεις!
-         Η επίταξη δεν περνά! Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!
-         Νίκη στον αγώνα των εργατών, κάτω η συγκυβέρνηση του αίσχους και της τρομοκρατίας.
Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ’ ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.
Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!
Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !

 ,
Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ’ ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.
Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!
Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

συνεχίζει να προκαλεί με την παρέα του ο Προβόπουλος...

 Υπάρχουν εναντίον του πολλές μυνήσεις...Πότε θα πάρουν τον δρόμο τους; Τόσο υπεράνω είναι ο κύριος αυτός...

Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Προβόπουλος τοποθετεί ως εκκαθαριστές στις κρατικές τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ κλπ), δικούς του ανθρώπους και μάλιστα συνταξιούχους, από την παλιά Εμπορική! Που είναι λίγο δύσκολο αλλά και ύποπτο εάν προσφέρουν «αμισθί» αυτή την υπηρεσία. Το ερώτημα είναι σοβαρότατο και ελπίζουμε να απαντηθεί αρμοδίως, όχι βεβαίως από τον κ. Στουρνάρα, αλλά τουλάχιστον από τον κ. Σταϊκούρα που είναι εκτός αυτών των ύποπτων διαδικασιών.
«Ο κεντρικός τραπεζίτης, κ. Προβόπουλος, συνεχίζει να προκαλεί με την παρέα του από τη θητεία του στην Εμπορική τράπεζα. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχοντας την αίσθηση του ασύδοτου, του ανεξέλεγκτου και του άβατου που έχει επιβάλει στην τράπεζα Ελλάδος, συνεχίζει τις ύποπτες προκλήσεις του.
Διορίζει εκκαθαριστές στις υπό εκκαθάριση τράπεζες π.χ. ΑΤΕ, συνεταιριστικές, και τώρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μια παρέα συνταξιούχων (η παρέα της Εμπορικής) που τον ακολουθούν και τον συνεπικουρούν στα σχέδια του από τότε που υπηρέτησε στην Εμπορική τράπεζα και υπήρξε και ο βασικός χρηματοδότης των Βατοπεδινών.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Αυτοί παίρνουν και τη σύνταξή τους και αμείβονται και ως εκκαθαριστές; Να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ποιες είναι οι πρόσθετες αμοιβές της παρέας των συνταξιούχων της Εμπορικής τράπεζας που διορίζει χωρίς έλεγχο από το πουθενά εκκαθαριστές σε τράπεζες και στο ΤΤ; Το άβατο, το ασύδοτο και το ανεξέλεγκτο σε πρώτο πλάνο. Δυστυχώς ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες.
Κύριε Πεπόνη, Οικονομικέ Εισαγγελέα έχετε χρέος, να τον ελέγξετε σε όλα όσα έχουν δει κατά διαστήματα το φως της δημοσιότητας για τον κεντρικό τραπεζίτη. Όσο δεν παρεμβαίνετε τόσο τον ενθαρρύνετε ότι τελεί σε καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας».
πηγή: http://www.newsbomb.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 του ΓΕΝΑΡΗ 2013, στις 2 μμ

19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστική ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ!
Το Σάββατο, 19 του Γενάρη 2013, ένα μαζικό, ενωτικό, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό ποτάμι θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2μμ, πορεία και συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.
Με κεντρικό σύνθημα «19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστική», πάνω από 250 ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, ακτιβίστες και συγγραφείς, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, δεκάδες κοινότητες μεταναστών, σειρά εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αντιφασιστικές επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις και κοινότητες ομοφυλοφίλων, σύλλογοι ΑΜΕΑ και φίλαθλοι ομάδων, οργανώσεις της Αριστεράς, τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.
Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για την πανελλαδική διαδήλωση και συναυλία. Και την ίδια μέρα σε μια σειρά χώρες και πόλεις σε όλο τον πλανήτη, χιλιάδες συμπαραστάτες του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος της χώρας μας μετατρέπουν τη 19η του Γενάρη σε ένα κύμα διεθνούς αλληλεγγύης διαδηλώνοντας έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία.

Al Jazeera Correspondent : Η Ελληνική Αντίσταση VIDEO

Al Jazeera Correspondent : The Greek Resistance
Δείτε το Βίντεο
Greece - it is where Europe's civilisation and the very idea of democracy began. But today the country is in crisis; a crisis that may well destroy the dream of a unified Europe. A dream born out of the nightmare of World War II, a dream to unite different nations under one currency, has become a tragedy. Ten years after joining the eurozone, the Greek economy has collapsed, living standards have plummeted, hundreds of thousands are out of work and thousands more have left the country to find a new future. Many Greeks blame the European Union, and Germany in particular, for the crisis they are in. Today, almost 70 years after its military defeat in World War II, Germany is the strongest economic power in Europe and its political leadership holds the future of Greece in its hands. Al Jazeera correspondent Barnaby Phillips travels to Greece to discover why these two countries, tied by history and culture, are now locked into a conflict. Why has the European vision, designed to heal the wounds of the past, instead brought them back to the surface? And who is to blame - the Greeks themselves, the EU or the old enemy, Germany?

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τέλος στη ζωή του έβαλε πριν από μερικές ώρες ένας 50χρονος εκπαιδευτικός

Σχόλιο από Α.Κ... Αλλή μια δολοφονία ΔΝΤ Ε.Ε. Κυβέρνησης...
Τέλος στη ζωή του έβαλε πριν από μερικές ώρες ένας 50χρονος εκπαιδευτικός από τον Αρχάγγελο της Ρόδου.Πρόκειται για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη, ο οποίος είχε μεταβεί από νωρίς το πρωί στο αγρόκτημά του και απο τότε δεν επικοινώνησε με τη σύζυγο του. Η ίδια ανησύχησε και αποφάσισε να πάει εκεί όπου αντίκρισε, τον σύζυγό της απαγχονισμένο. 
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα διαδικασία έρευνας από την αστυνομία της περιοχής ενώ ενημερώθηκε προφορικά και ο Εισαγγελέας Ρόδου
 
PHGH:rodiaki.gr

«άνθρωπος ειδικών αποστολών»

Η ιταλική Fatto Quotidiano (113.000 φύλλα ημερησίως) γράφει στις 13 Ιανουαρίου του 2013, άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο:
«...Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζίμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου. Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για «ποτήρι μισογεμάτο» και για «τέρμα στην ατιμωρησία» οι μισθοί και συντάξεις εξακολουθούν να κόβονται και παραμένει στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που βγήκε από τις σκιές και λέγεται Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται «άνθρωπος ειδικών αποστολών» και έχει αναφερθεί ότι μεθόδευσε επενδύσεις της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Ελληνικά ομόλογα και σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό (Ελβετία) κατά την υποτίμηση της δραχμής το 1998.
Ο Παπασταύρου της λίστας φοροφυγάδων συνοδεύει άθικτος τον Έλληνα πρωθυπουργό και φωτογραφίζεται με ηγέτες. Είναι στενός συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνί και συγκαλύπτουν την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων της Μαρίας Παντελή με τη γνωστή αναφορά στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Πρώην υπάλληλος Ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι τα ποσά είναι ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Σταύρο Παπασταύρου...», καταλήγει το άρθρο της Fatto Quotidiano.
PHGH: http://www.spirospero.gr

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Για το βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου.

 apo: http://arizpar.blogspot.gr
του Πέτρου Φύτρου    
Tο σχολείο στο σύγχρονο καπιταλισμό έχει ένα διπλό ρόλο. Από τη μια λειτουργεί ως κατανεμητικός μηχανισμός, δηλαδή προετοιμάζει την τοποθέτηση των ατόμων στις διάφορες θέσεις του κοινωνικού καταμερισμού εργασίας. Και από την άλλη λειτουργεί ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους, δηλαδή ως μηχανισμός που αναπαράγει και εγχαράσσει την κυρίαρχη ιδεολογία στους έγκλειστους σε αυτόν (δηλαδή στους μαθητές). Το πώς δομούνται και το πώς λειτουργούν οι δύο αυτές όψεις του σχολείου εξαρτάται κάθε φορά από το συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στην κυρίαρχη και τις κυριαρχούμενες τάξεις. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το σχολείο κατανέμει το μαθητικό πληθυσμό στις διάφορες θέσεις του καταμερισμού εργασίας μέσω των διαφορετικών τύπων σχολείων και των πολλαπλών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει την κυρίαρχη ιδεολογία μέσω των διάφορων καθημερινά επαναλαμβανόμενων σχολικών πρακτικών, αλλά και μέσω του ίδιου του περιεχομένου των μαθημάτων που προσφέρει.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Live σημερα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Σάββατο 12/01/13 στις 12:00

  φωτο απο http://news.radiobubble.gr/

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Σάββατο 12/01/13 στις 12:00
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
 *************************************δείτε διπλα η διαβάστε...
 Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 12-1 στις 12 μ.
Εδώ και πολύ καιρό το αυταρχικό σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης κλιμακώνεται. Με αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο, στο παραμικρό σκίρτημα αντίστασης στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Με υιοθέτηση όχι μόνο της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την κάλυψη και ανοιχτή υποστήριξη των ακροδεξιών πρακτικών. Με στέρηση βασικών δικαιωμάτων, όπως η επαφή με δικηγόρους. Με τη "δικαστική συνδρομή" που φόρτωσε στους συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας το ιδιώνυμο κακούργημα της "κουκούλας", παρότι η σύλληψη όλων, με ακάλυπτα πρόσωπα, έγινε σε ζωντανή σύνδεση.

Η κοινοβουλευτική δικτατορία έχει υιοθετήσει και τον δικό της λόγο περί "ανομίας" και τον δικό της ορισμό της "δημοκρατίας". Σύμφωνα με αυτούς, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, η συμβολική κατάληψη σε γραφεία κομμάτων, η παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της ζωής μας, ακόμη και τα βιβλία και οι ιδέες που δεν ταυτίζονται με τα Μνημόνια είναι "εχθροί της κοινωνίας" και πρέπει να παταχθούν. Τα κατά Δένδια "δημοκρατικά δικαιώματα" και "ελευθερίες" αφορούν μόνο τους οπαδούς των Μνημονίων, τους μεγαλοκαταθέτες και τα τσιράκια της Τρόικας!

Όποιος νομίζει ότι οι κινήσεις αυτές στοχεύουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, είναι βαθιά νυχτωμένος. Στόχος είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, στόχος είναι να παταχθεί κάθε αντίσταση.

Εμείς δεν δίνουμε "διαπιστευτήρια νομιμότητας" στο σκυλολόι της Τρόικας. Η αντίσταση είναι το μόνο "νόμιμο" καθήκον και μας βρίσκει στην πρώτη γραμμή στους εργασιακούς χώρους, τις λαϊκές συνελεύσεις, στην οργάνωση των ανέργων, στα κινήματα πόλης, σε όλες τις προσπάθειες αυτοδιαχείρισης της ζωής και της επιβίωσης.

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου μας αφορούν όλους και όλες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τα ασθμαίνοντα μαντρόσκυλά τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Όλοι στην πορεία αύριο Σάββατο 12 μ., στα Προπύλαια (Αθήνα) και στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη)
Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, αγώνας διαρκείας, αυτοδιαχείριση της ζωής και της πάλης μας.
Μια απο τις ανακοινώσεις...
 Tο αίτημα της αλληλεγγύης σήμερα «αγκαλιάζει όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας: τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τη γη τους και το φυσικό περιβάλλον τους· τους ανθρώπους που αρνούνται να παραδώσουν τους αυτοοργανωμένους χώρους τους και την αυτόνομη έκφραση της φωνής τους· τους ανθρώπους που υφίστανται την πιο άγρια αστυνομική καταστολή και δεν κάνουν βήμα πίσω· τους "κολασμένους" αυτής της γης που αντιστέκονται στην κρατική και παρακρατική δίωξή τους· τους ανθρώπους που στήνουν αναχώματα στην εξατομίκευση και οργανώνουν συλλογικά και συναδελφικά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους· τους ανθρώπους που δεν συνθηκολογούν και δεν ενδίδουν σε άνωθεν σωτήρες».

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης, που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Προσυγκέντρωση:
12 μ.μ., Προπύλαια Παν/μίου Αθηνών, μπροστά στο πανό του Συλλόγου.

https://athens.indymedia.org/ και
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1448584

Δίκη-εφιάλτης για τον Κύπριο φοιτητή της… «ζαρντινιέρας»,

Δίκη-εφιάλτης για τον Κύπριο φοιτητή της… «ζαρντινιέρας», που ξαναζεί από χθες στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. «Παίρνω ακόμη φάρμακα για να κοιμηθώ το βράδυ», υποστηρίζει ο 30χρονος πλέον Αυγουστίνος Δημητρίου, που δεν τολμά ακόμη να γυρίσει να κοιτάξει τους αστυνομικούς.

Η δίκη ξεκίνησε χθες, σε δεύτερο βαθμό, με την κατάθεση του θύματος, και διακόπηκε το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οκτώ αστυνομικοί που φέρονται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή. Αργότερα είπαν ότι… έπεσε και χτύπησε σε μια ζαρντινιέρα!

«Με χτυπούσαν όλοι μαζί. Δεν μπόρεσα να εστιάσω πρόσωπα. Ημουν πολύ χτυπημένος. Φώναζα βοήθεια αλλά τίποτα. Μου έδιναν κλοτσιές και μπουνιές. Γονάτιζαν πάνω μου και με χτυπούσαν στο πρόσωπο», κατέθεσε χθες.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική, σε σπίτια δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν ως εξής: στις 03.40 στο Κολωνάκι στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας, στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής
(phgh NET)

Ο ΠΑΣΧΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ;


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ...ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ... ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ... Ο ΠΑΣΧΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ;
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, φρόντισε την πολυετή απόσπαση της Σοφίας Τολιοπούλου του Αριστοτέλη, συζύγου του Πάσχου Μανδραβέλη, προτού εγκαταλείψει το Υπουργείο αυτό, τον περασμένο Απρίλη, για τρία συν τρία (3+3) χρόνια στον οργανισμό Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π. (δηλαδή της εξασφάλισε την απόσπασή της σίγουρα μέχρι το 2015 και με προϋποθέσεις ως το 2018), με την Αρ. Πρωτ.17118/1-4-2012 Υπουργική Απόφαση.

Ολόκληρη η υπουργική απόφαση στο "Διαύγεια"

Η Υπουργική Απόφαση αυτή καταλήγει:

«Αποφασίζουμε:

1. Την απόσπαση της Σοφίας Τολιοπούλου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, με Δ΄β, που υπηρετεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κοζάνης, στον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π) , για την πλήρωση θέσης ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος-χώροι φιλοξενίας

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, ως χώροι φιλοξενίας θα λειτουργήσουν τρία δημοτικά κτίρια, σε 24ωρη βάση, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα διατεθούν και άλλοι χώροι.

Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος, επί των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, επί των οδών Μαμούρη και Δύμη, και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Αγ. Μελετίου και Ξεναγόρα.

Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή 1960 θα λειτουργεί όλο το 24ωρο για πληροφορίες και παροχή βοήθειας, μόνο στους κατοίκους του δήμου Αθηναίων.