Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αποκλειστικό…γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποτελεί τον δούρειο ίππο της Κυβέρνησης….τι έγινε στο σημερινό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ…



Αποκλειστικό…
Δημοσιεύουμε ….στο περίπου… τι έγινε στο σημερινό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ… Και μόνο από τις τοποθετήσεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ αλλά και του ΠΑΜΕ μπορεί κανείς να καταλάβει, γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποτελεί τον δούρειο ίππο της Κυβέρνησης….
Για τους συνδικαλιστές των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ απορούμε πως ακόμα δεν τα έχουν παίξει… Αυτό και για τους συνδικαλιστές των  ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ). Προσέξτε την καταπληκτική επιστημονική τοποθέτηση της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ… για να μην κινηθεί ούτε κουνούπι…


ΔΣ ΟΛΜΕ 30/04/2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ(ΔΑΚΕ): Ξεκινάμε με μοναδικό θέμα την απεργία στις εξετάσεις, πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ(εισήγηση): Απεργία στις εξετάσεις, Δευτέρα 13/05 συζήτηση στα σχολεία, Τρίτη 14/05 ΓΣ ΕΛΜΕ, 15/04 ΓΣ Προέδρων, πρώτη μέρα απεργίας στις 17/05, κεντρική απεργιακή επιτροπή.

ΣΥΝΕΚ: επιλογή χρόνου σύγκρουσης από κυβέρνηση για να πετύχει διαίρεση εργαζομένων-πλαίσιο απεργίας μας να είναι όχι μόνο ωράριο αλλά από τη μια εργασιακά κι από την άλλη κλείσιμο σχολείων+απολύσεις κτλ- ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 13/05 συζήτηση στους συλλόγους- 14/05 ΓΣ ΕΛΜΕ- 15/05 ΓΣ Προέδρων-επιστολή σε συναδέλφους, μαθητές, γονείς-συντονισμός με άλλα σωματεία-διεθνοποίηση αγώνα-Γραφείο Τύπου.

ΔΑΚΕ: ΓΣ μέχρι 16/05, στάση εργασίας από ΟΛΜΕ 17/05 (με κάλυψη επιπλέον στάσης εργασίας από κατά τόπους ΕΛΜΕ), ΓΣ Προέδρων 18/05, 5ήμερη 20/05-24/05-κάλπη σε κάθε σχολείο, αν όχι, τότε κάλπη σε κάθε ΕΛΜΕ στυλ εκλογών από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ΠΑΜΕ: Οι 3 δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, συναινούν, όμως, εδώ κλάδοι επιστρατεύτηκαν. Αναλαμβάνουνε την ευθύνη για επιστράτευση, αν συμβεί;; Τι θα κάνετε αν επιστρατεύσουν τον κλάδο;;; Απαντήστε!

ΠΑΣΚ: Ποιος ο στόχος αυτής της απεργίας;;;

ΠΑΜΕ: Να δοθεί απάντηση από τον κλάδο αλλά να είναι νικηφόρα, αποτελεσματική και συνολική. Με όλο το λαό. Κανείς κλάδος δεν μπορεί μόνος του να νικήσει. Χρειάζεται κοινωνική συμμαχία. Καμιά μορφή πάλης δεν είναι ταμπού αλλά λέμε όχι στην απεργία στις Πανελλήνιες γιατί δεν υπάρχει συμμαχία. ΠΡΟΤΑΣΗ: 48ωρη 14 και 15/05. ΓΣ ΕΛΜΕ την Τρίτη 15/05 (θα δούμε τότε ποια θα είναι η πρότασή μας για από κει και πέρα). Προβληματιζόμαστε γιατί δεν υπάρχει συμμαχία. Η πλειοψηφία ΔΣ δεν προετοίμασε τον κλάδο για σύγκρουση. Χωρίς συμμαχία η απεργία στις πανελλήνιες είναι επικίνδυνη
à ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, κτλ οδηγούνε τον κλάδο σε στρατηγική ήττα.

ΠΑΣΚ: Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις-προβληματισμός για την 5ήμερη απεργία-τι θα γίνει με ενδοσχολικές;; Προτείνουμε ΓΣ ΕΛΜΕ μέχρι 16/05 και ΓΣ Προέδρων 18/05.

ΔΑΚΕ: Η πρόταση ΠΑΣΚ είναι έωλη νομικά, αφού χρειάζεται 4 μέρες προειδοποίηση για κάθε απεργία, με βάση το 1264/82.

ΠΑΣΚ: Προτείνουμε ΓΣ Προέδρων 15/05. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Θα δούμε. Ποιος ο στόχος της απεργίας;;;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 1) Σημασία να βγει εισήγηση για σύγκρουση από ΔΣ ΟΛΜΕ σήμερα.
2) Για να φτιάξεις συμμαχίες, πρέπει πρώτα να υπάρχεις και ως κλάδος. Οι συμμαχίες με κοινωνία είναι το επίδικο όχι η προϋπόθεση.
3) Έρχονται 40.000 απολύσεις. Οι ψευδαισθήσεις της ΔΑΚΕ για εξαίρεση του κλάδου των εκπαιδευτικών διαψεύστηκαν. Δεν εξαιρούμαστε.
4) Δύσκολος αγώνας. Θα υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός, ΟΜΩΣ: δεν προκαλέσαμε ΕΜΕΙΣ αλλά η κυβέρνηση αυτή τη σύγκρουση. Αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας.
5) Στο θέμα της επιστράτευσης. Θα πρέπει να επιστρατεύσουν 86.000 εκπαιδευτικούς.
6) Τι ακριβώς προτείνει το ΠΑΜΕ μετά τη 48ωρη, πέρα από το "θα δούμε";;;
7) Όλος ο κλάδος να εμπλακεί, όχι τμήματά του. Η απεργία να περιλαμβάνει ΟΛΑ (εξετάσεις, βαθμούς, κτλ).
Προμετωπίδα οι απολύσεις κι η διάλυση του δημόσιου σχολείου.
9) Μιλάμε με ΔΟΕ+ΟΙΕΛΕ, με ΠΟΕ-ΟΤΑ (απολύσεις), με ΑΔΕΔΥ να μας καλύψει, αν χρειαστεί.
Η οργή όλων να γίνει οργή αγωνιστική
à ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΣΥΝΕΚ: Συμφωνούμε με γενική απεργία, χρειάζεται προετοιμασία, Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή, 13/05 συζήτηση στα σχολεία, η μορφή κατάλληλη. Στη ΓΣ όχι λογικό να στηθεί κάλπη, αλλά να δούμε δυνατότητες ψηφοφορίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Ας τις δούμε.

ΠΑΜΕ: Όχι σε απεργία στις Πανελλήνιες. Τσακίζετε τον κλάδο, ναι σε 48ωρη 13/05 και 14/05 και βλέπουμε....
 
ΦΩΝΕΣ : Τι προτείνει το ΠΑΜΕ για μετά τις 14/05;;;
 
ΠΑΜΕ: Θα δούμε τότε…
 
ΔΑΚΕ: Επιμένουμε για κάλπη, από 13:00-19:00 στις Συνελεύσεις.
 
ΣΥΝΕΚ: Κάλπη ΚΑΙ για τους παρόντες;;;;

ΔΑΚΕ: Ναι, και για τους παρόντες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Μα πώς θα εξασφαλίσει η κάλπη τη μαζικοποίηση;;;

ΠΑΣΚ: Η απόφαση πρέπει να ’ναι απόφαση από ΓΣ κι όχι από ΔΣ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Κι εμείς θέλουμε και δεσμευόμαστε για ΓΣ αλλά αυτό δεν απαιτείται από το καταστατικό, δημιουργεί προηγούμενο, και λειτουργεί εκβιαστικά και προσχηματικά...Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν.
 
ΠΑΜΕ: Σας καταγγέλλουμε όλους για εκφυλισμό του εκπαιδευτικού κινήματος.
 
ΔΑΚΕ: Χρειάζεται κάλπη!

ΠΑΣΚ: Συμφωνούμε.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Αποκλείεται. Δεν το δεχόμαστε. Ας μπει ότι ζητούνται "μαζικές γενικές συνελεύσεις".

ΔΑΚΕ: Δε μας αρκεί.
 
 
Ξεκινάει η ψηφοφορία.
 
 
ΠΑΣΚ: Προτείνουμε απεργία και στις 17/05 με ΓΣ Προέδρων στις 15/05.

ΣΥΝΕΚ: Μα αυτό είναι παράνομο. Χρειάζεται απόφαση 4 μέρες πριν. Αφού μπορούμε να πάρουμε την απόφαση. Αφού μπορούμε να πάμε στις 17/05 με την προηγούμενη απόφαση για 48ωρη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Τορπιλίζετε την απόφαση έτσι.
 
ΔΑΚΕ: Είναι παράνομη απόφαση και θα πέσει αμέσως.

Ψηφοφορία:

1η πρόταση(48ωρη του ΠΑΜΕ για 13/05 και 14/05) : 2 ψήφοι(ΠΑΜΕ)
2η πρόταση: (από Παρεμβάσεις:Πανελλήνιες-5ήμερες): 3 ψήφοι(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΚ)
3η πρόταση(ΔΑΚΕ)-με κάλπη: 3 ψήφοι (ΔΑΚΕ)
4η πρόταση(ΠΑΣΚΕ): απεργία και στις 17/05, έστω και παράνομα- 3 ψήφοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Αφού η ΠΑΣΚ βάζει τόσο κώλυμα, στηρίζουμε την πρότασή της: 4 ψήφοι!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ(ΔΑΚΕ): Δε βγαίνει απόφαση-να πάμε την άλλη βδομάδα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΚ: Όχι! Να βγει σήμερα απόφαση!
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Αφού η ΠΑΣΚ βάζει θέμα για τις 17/05, παρότι είναι παράνομο γιατί πρέπει να προκηρυχθεί απεργία 4 μερες πριν, ΑΡΑ πρέπει να πάρουμε απόφαση σήμερα για τις 17/05 κι όχι όταν λέει η ΠΑΣΚ, ΠΑΡΟΛΑ αυτά προκειμένου να βγει απόφαση ΣΗΜΕΡΑ υπερψηφίζουμε την πρόταση της ΠΑΣΚ.

ΣΥΝΕΚ: οκ, κι εμείς, άρα η πρόταση της ΠΑΣΚ παίρνει 6 ψήφους.

ΠΑΣΚ: Όχι, όχι, το αποσύρουμε και το ξανασυζητάμε σε λίγο! Εμείς θέλουμε τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία κι όχι οριακή.
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Μα αποσύρετε την πρότασή σας;;;
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΔΑΚΕ): διάλειμμα για 10 λεπτά
 
 
ΠΑΜΕ : Όποιος σήμερα συναινέσει σε κάλπες, παίζει το παιχνίδι του Βρούτση και του νέου νόμου για το συνδικαλισμό. Χτυπάει το λαό.

ΠΑΣΚ: Βλέπουμε σύμπνοια, θέλουμε τη σύγκλιση αλλά κάνουμε έκκληση να παρθεί απόφαση με μέγιστη δυνατή πλειοψηφία...ακόμη κι αν ψηφίσουν οι άλλοι την πρότασή μας, εμείς θέλουμε τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, όχι οριακή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Θέλουμε 1)μαζικότητα 2) νομιμότητα 3) 48ωρη 16 και 17/05 και μετά 5ήμερες 4) Υποχωρήσαμε σε αρκετά ζητήματα 5) Προτείνουμε να παρθεί σήμερα απόφαση!


ΠΡΟΕΔΡΟΣ(ΔΑΚΕ): Δε βλέπω σύγκλιση....αναβάλλεται για την άλλη Πέμπτη…

ΣΥΝΕΚ: Μα χρειάζεται κάποια προετοιμασία...τορπιλίζετε την απόφαση αν πάει τόσο αργά...ήδη υποχωρήσαμε, ας υποχωρήσουμε όλοι λίγο ακόμη, αλλιώς οι διαφορές είναι προσχηματικές.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Το ΔΣ δεν έχει νόημα αν δεν συμφωνείτε
 
ΣΥΝΕΚ: Να γίνει αύριο το ΔΣ!

ΠΑΡΜΕΒΑΣΕΙΣ: οκ

ΔΑΚΕ: Οκ αλλά εμείς θέλουμε μυστική ψηφοφορία στις ΕΛΜΕ! Είναι απόφαση παράταξης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Άρα, ουσιαστικά δε θέλετε να βγει απόφαση. Ας αναλάβετε ΟΛΟΙ τις ευθύνες σας. Θα προχωρήσουμε μόνοι μας με όποιον θέλει! Να πάρουν όλοι την ευθύνη τους! ΓΣ παντού. Εμείς θα κατεβάσουμε την πρότασή μας στον κλάδο. Απεργία το Μάη με τα χαρακτηριστικά που είπαμε.
 
 
 

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-την Κυριακή, 28 Απρίλη, στις 6.30μμ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Η μνημονιακή κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα εξωτερικού, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, με στόχο να γίνει η ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως την Κυριακή.
 Με το πολυνομοσχέδιο αυτό υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους τοκογλύφους δανειστές για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, περνούν άλλοι 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως επίορκοι και εξαιτίας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων υπηρεσιών. Με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά στη διατήρηση των χαρατσιών, σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συνέχιση της εξοντωτικής φοροληστείας και στην νέα απόπειρα τρομοκράτησης ανέργων και εργαζομένων.
 Αντιδρούμε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική που διαλύει και ξεπουλά τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό.
 Όλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, την Κυριακή, 28 Απρίλη, στις 6.30μμ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
( Όθωνος και Αμαλίας )
κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του  πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ-ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - H ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣ

 ΚΥΠΡΟΣ...

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2011

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - H ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣ

Οι καταιγιστικές  εξελίξεις του τελευταίου μήνα, ηρθαν να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις εκτιμήσεις  όσων βλέπαμε την εμπλοκή της Κύπρου στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, ως εξέλιξη που θα αναδιαμόρφωσει βίαια το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό.
Η   κυπριακή οικονομία «προσαρμόζεται» βίαια στις απαιτήσεις της τρόικας που επιβάλλουν σκληρές θυσίες στην εργατική τάξη. Ταυτόχρονα οι πάγιες ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις, που στην περίπτωση της Κύπρου, πήραν τη μορφή κουρέματος  καταθέσεων των δύο  τραπεζών, σπρώχνουν τμήμα της αστικής τάξης σε διερεύνηση σεναρίων και σχεδιών που λίγους μήνες πριν ήταν ταμπού (έξοδος από το ευρώ, αναζήτηση εναλλακτικών συμμαχιών με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις).
Η συνομολογούμενη απαίτηση της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού για  «επανεκίνηση» της οικονομίας και «ελαχιστοποίηση των συνεπειών της κρίσης», σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα  για τους ίδιους και τους εργαζόμενους. Είναι σαφές, ότι σε οποιαδήποτε του μορφή, το σχεδιο της κυπριακής αστικής τάξης (που αυτή τη στιγμή είναι η παραμονή στο ευρώ και η εφαρμογή του μνημόνιο) έχει ως βασική προϋπόθεση υλοποίησης τη δραματική μείωση του εργατικού κόστους μέσα από: μαζικές απολύσεις, περικοπές στους μισθούς, διάλυση του κράτους πρόνοιας, περιορισμό του δημόσιου τομέα και υπηρεσιών (το παράδειγμα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι ενδεικτικό αυτής της καταστροφικής πολιτικής). Οι δε ραγδαίες εξελίξεις με φόντο την Ε.Ε. που βυθίζεται στη κρίση, αναγκάζουν τους κυβερνώντες σε άμεση και εφ’ όλης της ύλης επίθεση. Γρήγορα, κάθε επικοινωνιακό τρυκ θα εγκαταλειφθεί και οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας θα φέρουν τη κοινωνία σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ήδη έχουμε αρχίσει να τις ζούμε.

προωθούν προς απέλαση τους μπαγκλαντεσιανούς εργάτες ;

 Μπράβο σας κ. Κανελοπούλου... Ευτυχώς που υπάρχουν και βουλευτές με όρεξη και κότσια...
 H βουλευτής του Σύριζα, Μαρία Κανελοπούλου , επιβεβαιώνει την μεθόδευση των κατασταλτικών μηχανισμών με προφανείς στόχους.
«Αυτή την ώρα, αφού έχουν συλλάβει τους μπαγκλαντεσιανούς εργάτες από το νοσοκομείο του Ρίο, που ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται νοσηλευόμενοι μετά το μαφιόζικο μακελειό της Μανωλάδας, καθώς και άλλους ομοεθνείς τους, του προωθούν προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην Ελλάδα εγγράφων.  Ξεκάθαρος στόχος είναι να εκλείψουν οι μάρτυρες της απόπειρας μαζικής δολοφονίας εναντίον τους»
Αλλά υπάρχει και η 'άλλη πλευρά...
Για υποκρισία και ασχετοσύνη κατηγόρησε η Φωτεινή Πιπιλή βουλευτές Ηλείας, αλλά και τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες, που εμφανίζονται σαν να μην είχαν ξανακούσει για το γκέτο στα θερμοκήπια της Μανωλάδας.
«Πρέπει να ντρέπεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουτσούκος, ο οποίος ήταν υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και τώρα παριστάνει τον έκπληκτο», είπε.
Αλλά και για την κυρία Κανελλοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ, τα λόγια της ήταν σκληρά.
«Έλεγε μπούρδες από το βήμα της Βουλής. Επιτρέπεται να βγαίνει και να υποστηρίζει ότι θα απελαθούν οι τραυματίες μετανάστες; Πού το άκουσε αυτό; Μεταφέρει ό,τι διαβάζει στα blogs; Έτσι κάνουν οι υπεύθυνοι βουλευτές; Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».Η Φωτεινή Πιπιλή είναι βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος

Η απάντηση της Μ. κνελλοπούλου στην Φ. Πιπιλή για τις δηλώσεις της τελευταίας ότι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ «έλεγε μπούρδες στη Βουλή» για το ενδεχόμενο απέλασεις των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας:

«Θυμίζω στην κ. Πιπιλή ότι η ανακοίνωσή μου εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα δηλαδή που 6 τραυματισμένοι μετανάστες συλλαμβάνονταν από την αστυνομία κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο του Ρίου.

Η δήλωση περί ενδεχόμενης μη απέλασης από τον κ. Δένδια έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Είναι προφανές ότι η απέλαση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέρος της οποίας ήταν και η δική μου ανακοίνωση, και στην κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών του Δένδια και της αστυνομίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντάμε στην κ. Πιπιλή και στον κ. Δένδια ότι δεν εμπίπτει στην ευχέρεια αλλά στην υποχρέωση της κυβέρνησης να μην απελάσει τα θύματα.

Εμείς συνομιλούμε με τις τοπικές κοινωνίες, με τους μετανάστες, τους γιατρούς και τους δικηγόρους τους. Η κ. Πιπιλή μιλά μόνο με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Εμείς ήμασταν πάντα στα πεδία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, υπερασπίζοντάς του, εκεί δηλαδή απ' όπου απουσιάζει το κόμμα της κ. Πιπιλή και οι κυβερνήσεις που στηρίζει εδώ και χρόνια. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την απουσία που οδήγησε σε μακελειό.

Και κάτι ακόμα: αν και δεν είναι στη δική μας υποχρέωση να το κάνουμε, θα προτείναμε στην κ. Πιπιλή να παρακολουθεί πιο στενά τα του Κοινοβουλίου, καθώς η δήλωσή μου ήταν γραπτή και όχι από το βήμα της Βουλής, όπως νόμιζε η βουλευτής της ΝΔ».

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ...

 
το σχόλιο μας σε σχέση με την είδηση....ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ....
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ.... Ομώς όταν έχεις μια πλειοψηφία ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ στην ΟΛΜΕ με την "δημοκρατική ψήφο" των εκπαιδευτικών ανίκανη και για το πιο μικρό βήμα τότε όλα μπορείς να τα περιμένεις...
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Εκφράζουμε την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας.
 
Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα και η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, λόγω αναβολής εξαιτίας αποχής των δικηγόρων – κι όχι από δική του υπαιτιότητα. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μνημόνιο και Ιερές Αγελάδες

του Σταύρου Τομπάζου
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δεν διαφωνεί κανείς, ούτε καν το Eurogroup, ότι τα μέτρα που επιβάλλονται τώρα στην κυπριακή οικονομία θα τη βυθίσουν σε μια κυριολεχτικά πρωτοφανή ύφεση.  Πρόκειται για ένα σοκ τεραστίων διαστάσεων που καταστρέφει εν ριπή οφθαλμού ένα ολόκληρο μοντέλο ανάπτυξης μιας οικονομίας υπηρεσιών, που το κυριότερο εξαγωγικό της προϊόν είναι πρώτα οι υπηρεσίες (τραπεζικές, νομικές, λογιστικές κ.λπ.) σε ξένες επιχειρήσεις και μετά οι υπηρεσίες στους ξένους περιηγητές.
Ωστόσο, το ίδιο το Eurogroup, στην προσπάθειά του να χειριστεί «πρωτότυπα» την κυπριακή κρίση, θυσίασε στο βωμό της τουλάχιστον δύο ιερές αγελάδες: Το απαραβίαστο της ατομικής ιδιοκτησίας με το «κούρεμα» καταθέσεων και την ελευθερία στη διακίνηση κεφαλαίων με τις περιοριστικές ρυθμίσεις που δεν αφορούν μόνο στη διεθνή διακίνηση.  Δημιούργησε έτσι ένα θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την εφαρμογή εναλλακτικών οικονομικών πολιτικών με στόχο τη μείωση της ύφεσης και των επιπτώσεων της στους μισθούς, τις συντάξεις, το ποσοστό απασχόλησης και το «κοινωνικό κράτος».

Αντί γι” αυτό, το ΚΚΕ...μετατρέπεται σε ιεροκήρυκα μιας κονσερβαρισμένης αλήθειας αντί για μια μάχιμη πολιτική δύναμη.


Δημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΠΡΙΝ (7-4-2013) άρθρο του Γιάννη Ελαφρού (στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) σχετικά με το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.
Αντί γι” αυτό, το ΚΚΕ κλείνεται στον εαυτό του, περιχαρακώνεται στο δικό του αποστειρωμένο και μη απειλητικό για το σύστημα κίνημα, βλέπει παντού οπορτουνιστές και εχθρούς, κατακεραυνώνει και μαλώνει το λαό, μετατρέπεται σε ιεροκήρυκα μιας κονσερβαρισμένης αλήθειας αντί για μια μάχιμη πολιτική δύναμη. Γι” αυτό και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί, αυτό το κόμμα με τους μεγάλους κοινωνικούς δεσμούς, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Η ήττα που θα έρθει απ” αυτή τη λογική είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκλογική και θα επιδράσει αρνητικά σε όλη την κομμουνιστική Αριστερά.
Γιάννης Ελαφρός
»Η μετωπική λογική αποτελεί κριτήριο για το εάν κάποιος εννοεί όσα λέει για ανατροπή»
Κλειδώνω, αμπαρώνω, ο κλέφτης μέσα είναι. Την επόμενη Κυριακή το βράδυ, η ηγεσία του ΚΚΕ θα πανηγυρίζει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Καμία έκπληξη. Τα συνέδρια στο παραδοσιακό κομμουνιστικό κίνημα σχεδόν πάντα έληγαν με την ανακοίνωσή τους. Αλλά αυτή τη φορά, μέσα σε μια κρίση ιστορικού χαρακτήρα του καπιταλισμού, που δοκιμάζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η αμφισβήτηση, μαζί με τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει η ταξική πάλη, θα εισβάλουν ξανά και ξανά μέσα στις όχι και τόσο συμπαγείς γραμμές του ΚΚΕ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα κατακεραύνωσε όσους έχουν διαφορετική άποψη, όσους αναζητούν, όσους κριτικάρουν την πολιτική της. Αφού άσκησαν για χρόνια τον πόλεμο καθαρότητας ενάντια σε κάθε άλλη αριστερή δύναμη και με ιδιαίτερη μοχθηρότητα ενάντια στις κομμουνιστικές δυνάμεις (πιο πρόσφατο παράδειγμα η ανήθικη και προβοκατόρικη επίθεση του ΚΚΕ κατά του ιστορικού στελέχους του ΝΑΡ και του εργατικού κινήματος στα Γιάννενα, Νίκου Ηλία), μεταφέρουν τα πυρά τους μέσα στο κόμμα: Οπορτουνιστές, αγράμματοι, εχθροί του κόμματος… Αλλά η λάσπη δεν αρκεί για να κλείσει τις ρωγμές από τα διαρκή κύματα των ερωτημάτων.
Ερωτήματα που προκύπτουν από την έλλειψη και άρνηση ουσιαστικά επαναστατικής τακτικής και ουσιαστικής σύνδεσης με την επαναστατική κομμουνιστική στρατηγική, την οποία επαίρεται ο Περισσός ότι την έχει κατακτήσει. Στην πραγματικότητα όμως, από “κει ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς η στρατηγική του ΚΚΕ φέρει τα χαρακτηριστικά και τη βαθύτερη ουσία του αντεπαναστατικού «υπαρκτού σοσιαλισμού», που προέκυψε από την ήττα του Οκτώβρη και αποτελεί δυσφήμηση για τα ιδανικά και τη σύγχρονη υλική δυνατότητα του κομμουνισμού.