Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
Συμφώνα με αυτά που διαρρέουν από κύκλους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κλειδώνουν οι πρώτοι 10 υπουργοί της νέας κυβέρνησης.

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΣ, ΦΩΤΙΟΥ, ΓΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΟΥΙΚ…

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. ΣΤΙΣ 3 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠτΔ. ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ στο 99,81%.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. ΣΤΙΣ 3 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ  ΠτΔ. ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αποτελέσματα στο 20% της επικράτειας. Με ανάγωγη προκύπτουν.

Αποτελέσματα στο 20% της επικράτειας. Με ανάγωγη προκύπτουν.
1. Διάφορα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 8 εως 10 %
2. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία 148 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδυναμία μπορει να προκύψει μονό με
 όλες τις μονοεδρικές στον ΣΥΡΙΖΑ και μη είσοδο στην Βουλή του Κινήματος
3.Η Χ.Α. φαίνεται να είναι τρίτο κόμμα
4. Έκπληξη των εκλογών το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων -Λεβέντης


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

έγκλημα κατά των ευρωπαϊκών λαών ;



Του ΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

Κλείνω την παρέμβαση μου σε αυτές τις εκλογές, με κάτι που θα έχει σημασία να διερευνηθεί από τα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς από την Δευτέρα.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ένα από τα κύρια ζητήματα ήταν αυτό του χρέους…

Οι εκπρόσωποι του εγχώριου αστικού κατεστημένου, θέλοντας να ξεμπερδέψουν γρήγορα με τα περί της διαγράφης του χρέους, το κούρεμα κ.λ.π επιχειρηματολογούσαν λέγοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, το έχουν ευρωπαϊκές χώρες και δεν είναι δυνατόν οι λαοί αυτών των χωρών να δεχθούν κάτι τέτοιο, διευκολύνοντας μια χωρά, σε βάρος του δικού τους λαού…

Ισως έχουν δίκιο μια μια διαφορά όμως…

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους στην αρχή της κρίσης το κατείχαν επενδυτικά σχήματα –κοράκια, που το είχαν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές, συνδεδεμένο μάλιστα με υπέρ αποδόσεις σε CDs…

Τίθεται το ερώτημα ποιοι, πώς, με ποια ανταλλάγματα, μετακύλυσαν αυτό το χρέος , από τους ιδιώτες γύπες στις κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών.

Αν το έκαναν κεντρικοί τραπεζίτες, ευρωπαίοι παράγοντες κ.α μήπως λέω αυτό είναι έγκλημα κατά των ευρωπαϊκών λαών

Και μήπως λέω οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πρέπει να ψάξουν, ποιες οι σχέσεις αυτών των κυρίων με τα γεράκια;

Μήπως;

 

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τι προσδόκα ο Ελληνικός λαός από τις εκλογές της Κυριακής;


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Του ΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολογών)
Τι προσδόκα ο Ελληνικός λαός από τις εκλογές της Κυριακής;
Σχεδόν πέντε χρόνια, από τότε, που ο Γιώργος Παπανδρέου στις 23 Απριλίου του 2010 από το Καστελόριζο με διάγγελμα ανακοίνωσε, την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στο Μνημόνιο, ο Έλληνας Πολίτης προσέρχεται στις κάλπες , με την μαρτυρική μνήμη και την φρικτή πραγματικότητα, όλης αυτής της περιόδου.
Μια περίοδος που στην ιστορία της πατρίδας μας θα γράφει με μέλανα γράμματα, όπως άλλες αντίστοιχες, που οδήγησαν σε τραγωδίες και ανθρωπιστική καταστροφή.  
Μετά τις «εθνικές επιτυχίες», την πραγματοποίηση της Ολυμπιάδας, την ξέφρενη άνοδο του χρηματιστηρίου, την οικονομική κυριαρχία στα βαλκάνια και την διείσδυση ελληνικών κεφαλαίων σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ήρθε η απότομη πτώση και η τραγική πρόσκρουση, η εθνική ταπείνωση…
Κουρελιάστηκαν, το σύνταγμα, οι νόμοι, η λαϊκή κυριαρχία, με ντροπιαστικές συμφωνίες , που οδήγησαν μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα, στην ουσιαστική κατοχή της ,  από τους δανειστές της…
Εκατομμύρια νεοέλληνες οδηγηθήκαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ψάχνοντας για τροφή ακόμα και στα σκουπίδια, 1.500.000 εκατομμύριο άνεργοι, κυρίως νέοι, νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν στο εξωτερικό, χιλιάδες έχασαν την δουλειά τους, την αξιοπρέπεια τους  κάποιοι οδηγηθήκαν από την απελπισία στην αυτοκτονία…
Μειώθηκε ο πληθυσμός, η χαρά της γέννας περιορίστηκε και αυξήθηκαν οι κηδείες και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας…
Κονιορτοποιήθηκαν εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα αιώνων, η κοινωνική πρόνοια έγινε αόρατη, υγεία και παιδεία έγιναν αδειανά πουκάμισα, κυρίευσαν ο φόβος η απελπισία η  απόγνωση, ο ζόφος…
Ταυτόχρονα οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, 559 ολιγάρχες κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους «έχοντες» πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας. Οι υπερδισεκατομμυριούχοι από 9 αυξήθηκαν στους 11 με την περιουσία τους να αυξάνεται από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια,  το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007 και φυσικά η κρίση για αυτούς ήταν παράδεισος ενώ για τους πολλούς κόλαση…
Τι προσδόκα λοιπόν ο Ελληνικός λαός από τις εκλογές της Κυριακής; Καλύτερες μέρες, αξιοπρέπεια, σεβασμό,  εθνική υπερηφάνεια, όχι να πλουτίσει, αλλά ψωμί, παιδεία , ελευθερία…
Το ξέρει καλά ο Ελληνικός λαός ότι ο δρόμος ανάμεσα στην προσδοκία και την πραγματικότητα είναι μακρύς, ξέρει όμως και να δίνει μαθήματα, να αγωνίζεται και μέσα από τους αγώνες του, την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα να χαμογελά και να ελπίζει….  

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΜΒΑ-κατηγορούμενοι για τρομοκρατία Ακης Τσοχατζόπουλος, Φραγκίσκος Ραγκούσης κ.α

ΒΟΜΒΑ-κατηγορούμενοι για τρομοκρατία Ακης Τσοχατζόπουλος, Φραγκίσκος Ραγκούσης κ.α
Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών που έχουν εξαρθρώσει ποτέ οι αρχές, μια συμμορία με τη δράση της οποίας φέρονται να εμπλέκονται «επώνυμοι» βαρυποινίτες, μεγαλοδικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, αλλά και ο πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος.
Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι έχει εξαρθρώσει μια μεγάλη σπείρα, ωστόσο, τα νέα στοιχεία για τη δράση της είναι σοκαριστικά, καθώς καταγράφουν τα... πάρε-δώσε της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού, ενώ, δείχνουν σχέσεις μεταξύ ποινικών, πολιτικών και τρομοκρατών.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ.

Προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στο «Ποντίκι».

εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερή διακυβέρνηση"

Η Πρωτοβουλία "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ" και η εφημερίδα "ΕΠΟΧΗ" συνδιοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερή διακυβέρνηση". 
Ομιλητές : Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Άλκης Ρήγος, Παύλος Κλαυδιανός ("Εποχή") και εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ".
στις 7:00 Θέατρο "ΚΝΩΣΣΟΣ (Κνωσσού 11 & Πατησίων 195 - Πλατεία Αμερικής)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (Τι θα κανει ο ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμότητα)

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμοτητα
Θα ανατρέψει αυτό το ζοφερό σκηνικό της διάλυσης, θα αναβαθμίσει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και θα ξαναδώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα  την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που της στέρησαν. Με μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις  θα  καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι που έπληξαν βαρύτατα την παιδεία. Καταρχήν, θα καταργηθεί ο θεσμός της διαθεσιμότητας και οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Επίσης θα ανασυσταθούν όλες οι σχολικές μονάδες που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν.
Από τους πρώτους στόχους της  κυβέρνησης της αριστεράς, είναι η άμεση  αντιμετώπιση  της  ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά θα ενισχυθούν όλοι οι θεσμοί της αλληλεγγύης  και θα θεσπιστούν δωρεάν γεύματα για όλους τους μαθητές, ώστε να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα λιποθυμίας από ασιτία στα σχολεία μας.