Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. ΔΝΤ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...
Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ
Η σημερινή επίθεση την κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα δείγμα μιας φασίζουσας κυβέρνησης που δείχνει σημάδια πανικού μπροστά στις όλο και πιο μαχητικές λαϊκές αντιδράσεις στην δολοφονική πολιτική της.

Οι λαϊκές αντιδράσεις και οι αγώνες. Οι απεργίες διάρκειας και οι καταλήψεις θα κλιμακωθούν.

Η ανάπτυξη του κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης του μνημονίου, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ταξική ενότητα στο εργατικό κίνημα και η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς έχουν τεράστια δύναμη για να στείλουν τη συμμορία που μας κυβερνάει στα αζήτητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΓΑΔΑ και ενώνει τη φωνή της για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Γαδά

30/01/13
Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές. Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Το βίντεο. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο ή δεν ξέρω, η αστυνομία, οτιδήποτε. Να δείξουν τις καταστροφές. Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις.
Ένα σχόλιο για την αντιμετώπιση των συγκεντρωμένων;
Μα το πρόβλημα είναι ενιαίο. Κοιτάξτε, εμείς αυτό ακριβώς θέλουμε να πούμε. Ότι όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι' αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε.
 ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
Μετά το διάβημα ο Δημ. Στρατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.
Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ."

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Λίγο πριν της 20:30 της Τετάρτης (30/1/13), βουλευτές του ΚΚΕ, προέβησαν σε παράσταση-διαμαρτυρία στον εισαγγελέα, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για την κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας.
«Δεν φεύγουμε από εδώ μέχρι να παρθεί η απόφαση που θα τους αφήσει ελεύθερους», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σε δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση προκαλεί με τις δηλώσεις της και δεν δέχεται καμία παράσταση διαμαρτυρίας».
και απο... https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1453507

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου