Σάββατο 20 Απριλίου 2013

προωθούν προς απέλαση τους μπαγκλαντεσιανούς εργάτες ;

 Μπράβο σας κ. Κανελοπούλου... Ευτυχώς που υπάρχουν και βουλευτές με όρεξη και κότσια...
 H βουλευτής του Σύριζα, Μαρία Κανελοπούλου , επιβεβαιώνει την μεθόδευση των κατασταλτικών μηχανισμών με προφανείς στόχους.
«Αυτή την ώρα, αφού έχουν συλλάβει τους μπαγκλαντεσιανούς εργάτες από το νοσοκομείο του Ρίο, που ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται νοσηλευόμενοι μετά το μαφιόζικο μακελειό της Μανωλάδας, καθώς και άλλους ομοεθνείς τους, του προωθούν προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην Ελλάδα εγγράφων.  Ξεκάθαρος στόχος είναι να εκλείψουν οι μάρτυρες της απόπειρας μαζικής δολοφονίας εναντίον τους»
Αλλά υπάρχει και η 'άλλη πλευρά...
Για υποκρισία και ασχετοσύνη κατηγόρησε η Φωτεινή Πιπιλή βουλευτές Ηλείας, αλλά και τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες, που εμφανίζονται σαν να μην είχαν ξανακούσει για το γκέτο στα θερμοκήπια της Μανωλάδας.
«Πρέπει να ντρέπεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουτσούκος, ο οποίος ήταν υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και τώρα παριστάνει τον έκπληκτο», είπε.
Αλλά και για την κυρία Κανελλοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ, τα λόγια της ήταν σκληρά.
«Έλεγε μπούρδες από το βήμα της Βουλής. Επιτρέπεται να βγαίνει και να υποστηρίζει ότι θα απελαθούν οι τραυματίες μετανάστες; Πού το άκουσε αυτό; Μεταφέρει ό,τι διαβάζει στα blogs; Έτσι κάνουν οι υπεύθυνοι βουλευτές; Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».Η Φωτεινή Πιπιλή είναι βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος

Η απάντηση της Μ. κνελλοπούλου στην Φ. Πιπιλή για τις δηλώσεις της τελευταίας ότι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ «έλεγε μπούρδες στη Βουλή» για το ενδεχόμενο απέλασεις των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας:

«Θυμίζω στην κ. Πιπιλή ότι η ανακοίνωσή μου εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα δηλαδή που 6 τραυματισμένοι μετανάστες συλλαμβάνονταν από την αστυνομία κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο του Ρίου.

Η δήλωση περί ενδεχόμενης μη απέλασης από τον κ. Δένδια έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Είναι προφανές ότι η απέλαση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέρος της οποίας ήταν και η δική μου ανακοίνωση, και στην κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών του Δένδια και της αστυνομίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντάμε στην κ. Πιπιλή και στον κ. Δένδια ότι δεν εμπίπτει στην ευχέρεια αλλά στην υποχρέωση της κυβέρνησης να μην απελάσει τα θύματα.

Εμείς συνομιλούμε με τις τοπικές κοινωνίες, με τους μετανάστες, τους γιατρούς και τους δικηγόρους τους. Η κ. Πιπιλή μιλά μόνο με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Εμείς ήμασταν πάντα στα πεδία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, υπερασπίζοντάς του, εκεί δηλαδή απ' όπου απουσιάζει το κόμμα της κ. Πιπιλή και οι κυβερνήσεις που στηρίζει εδώ και χρόνια. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την απουσία που οδήγησε σε μακελειό.

Και κάτι ακόμα: αν και δεν είναι στη δική μας υποχρέωση να το κάνουμε, θα προτείναμε στην κ. Πιπιλή να παρακολουθεί πιο στενά τα του Κοινοβουλίου, καθώς η δήλωσή μου ήταν γραπτή και όχι από το βήμα της Βουλής, όπως νόμιζε η βουλευτής της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου