Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ...ΑΠΕΡΓΙΕΣ...ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 πηγη:https://ergasiakodeltio.wordpress.com/
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 20 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.


 -Μεγάλη συγκέντρωση εργαζόμενων στο Δήμο ΑΘήνας στην πλατεία Κοτζιά. 1000 άτομα ήρθαν με πορεία από τη Λιοσίων.
-ΠΟΕ/ΟΤΑ. Την Τρίτη ορίστηκε συγκέντρωση στην πλατεια Καραϊσκάκη στις 12 και πορεία στο υπουργείο διοικητικής μεταρύθμισης.
- Σε κατάληψη αρκετά κτίρια δημοσίων υπηρεσιών στην Κρήτη εξαιτίας των απολύσεων που μεθοδεύονται.
-Παρόμοια κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών χώρων από εργαζόμενους.

-Θεσσαλονίκη, δεύτερη αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου δόθηκε στη δίκη των 3 που κατηγορούνται για το προπηλακισμό και  για τις σφαλιάρες στο Γερμανό πρόξενο στη ΔΕΘ. Πάνω από 2000 αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με δυναμική παρουσία, συνθήματα κλπ. Από τη δίκη απουσίαζαν οι μπάτσοι που τους κατηγορούν. Οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ/ΟΤΑ της πόλης είναι σε 24ωρη απεργία. Σε 3ωρη στάση οι εκπαιδευτικοί του νομού.
-Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε παλιό εργοστάσιο στα Χανιά, δύο εργάτες έπαθαν πολλαπλά κατάγματα όταν έσπασε το καλάθι γερανού που τους κρατούσε σε μεγάλο ύψος, αναζητούνται οι υπεύθυνοι που την κοπάνησαν. Νοσηλεύονται.
-Σε 48ωρη κατάληψη το υπουργείο υγείας, δείτε ανακοίνωση σε άλλη ανάρτηση εδω
-Εκλογες στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΠΑΣΚΕ έχασε δυο έδρες η ΔΑΚΕ μία, σταθερό το ΠΑΜΕ, 3 έδρες κέρδισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργασία πρώην πασόκων, ΠΑΣΚΕ 13, ΔΑΚΕ 5, ΠΑΜΕ 8, ΣΥΡΙΖΑ 5 -σε απλουστευτική γραφή.  Το ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει πως το 30% των σωματείων ήταν εργοδοτικά ή σωματεία-σφραγίδες
-Το μεσημέρι σταμάτησε η λειτουργία του Flash λόγω κατάσχεσης μηχανημάτων μετά από αγωγή των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα που δεν έχουν καταβληθεί.
-Ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ, κάθε μέρα αποχωρούν ή απολύονται 1000 άτομα, τον προηγούμενο χρόνο χαθηκαν 93.500 θέσεις εργασίας, το εμπόριο έχει πέσει στα επίπεδα του 1998, σημειώνουμε πως δεν λένε για τη μαύρη εργασία τίποτα.
-Κατάληψη έκαναν υπάλληλοι νωρίτερα στο γραφείο του γεν, γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου. Είπαν πως θα κατεβούν σε κατάληψη διαρκείας αν δεν πάρουν πίσω τις 12 μεθοδευόμενες απολύσεις
-Εναν ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής πισίνων έβαλαν πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ !!!
 πηγη:https://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου