Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ-Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ-Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οκτώ άτομα τα οποία συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από κινητοποίηση του κινήματος «Δεν πληρώνω» στη ΔΕΗ Καλλιθέας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ
ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΔΕΚΕΜΒΡΗ (ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ) ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ,  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ. ΦΕΡΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

ΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 25/11/2011 ΚΑΙ Η
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης των τραπεζών -Ε.Ε -ΔΝΤ  να κλιμακώσουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους  θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορη τακτική, του εμφυλίου συμπεριλαμβανομένου, αρκεί να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις τους.
Εχθές Παρασκευή 25/11 μια διαμαρτυρία των Επιτροπών κατοίκων πολιτών και εργαζομένων  στη ΔΕΗ Καλλιθέας ενάντια στα χαράτσι για τα σπίτια,  επιβεβαιώνει περίτρανα τις εκτιμήσεις μας.  Η οργή και η αγανάκτηση όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση και η ένταση που δημιουργήθηκε μέσα στο κατ/μα της ΔΕΗ, εξυπηρέτησε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Παρείχε  την ευκαιρία στις δυνάμεις καταστολής να παρέμβουν, υπερασπιζόμενοι υποτίθεται την «έννομη τάξη», να ξυλοκοπήσουν ανελέητα  τους διαμαρτυρόμενους και να οδηγήσουν στα δικαστήρια εννέα αγωνιστές συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

Τα καθεστωτικά και κρατικοδίαιτα  ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο λαϊκό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στηρίζοντας την πολιτική των αφεντικών τους. Η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών αποτελεί κόκκινο πανί για τους καθεστωτικούς ταύρους. Μαζί δεν έχασαν την ευκαιρία όσοι έχουν θορυβηθεί από την ανάπτυξη αυτού του κινήματος αντίστασης και ανατροπής να υπερθεματίσουν τα δέοντα.

Η οργάνωση των εργαζόμενων από τα κάτω και η ανάπτυξη των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών στη δομή και τη λειτουργία των κινημάτων και κάθε επιτροπής που συγκροτείται θα ισχυροποιήσει τη δυναμική τους και θα συμβάλλει στην συντεταγμένη  πάλη και αποτελεσματικότητα τους. Εάν αυτό δεν γίνει άμεσα κατορθωτό οδηγούμαστε στη λογική του «όλοι εναντίον όλων», εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της υποταγής μας.

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  στηρίζουν τις διεκδικήσεις κάθε λαϊκής εργατικής συλλογικότητας. Στόχος μας είναι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα και η τάξη που το στηρίζει. Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το πολιτικό ή συνδικαλιστικό στρατόπεδο που έχουν συνταχθεί σήμερα, είναι οι ταξικοί μας σύντροφοι και συναγωνιστές στους αγώνες που έρχονται. Πορευόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, από τα κάτω, και για τους κάτω.

Zητάμε την άμεση απελευθέρωση των συμπολιτών μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα κινήματα που είναι δικά τους αντί της αντιπαράθεσης και οποιοσδήποτε συντεχνιακής λογικής.

26/11/2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ
Προβοκατόρικη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) από 30 - 40 άτομα, που - σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - δήλωναν μέλη τού "Δεν Πληρώνω", φορούσαν και κρατούσαν τα σχετικά διακριτικά (καπελάκια κονκάρδες, σημαίες κ.λπ.), έγινε χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι και μία πελάτης του καταστήματος και στη συνέχεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί, αυτή η ομάδα ανέβηκε στον 1ο όροφο, στο τμήμα Εμπορίας. Αμέσως μετά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στο χώρο, είχαν ακινητοποιήσει τον προϊστάμενο του ορόφου στο γραφείο του και του έλεγαν ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη, δηλαδή) ένας υπάλληλος της ΔΕΗ συμπεριφέρθηκε άσχημα σε ένα μέλος τού «Δεν Πληρώνω». Πρόσθεταν, δε, το εξής: «Τώρα θα δείτε πώς απονέμεται η δικαιοσύνη για τον άνθρωπό μας που πειράξατε χθες. Μην ξανατολμήσετε να συμπεριφερθείτε άσχημα σε άνθρωπο που θα έρθει στη ΔΕΗ και μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανέναν».

Κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στα γραφεία της ΔΕΗ, μόλις «εντόπισαν» τον υπάλληλο, ο οποίος - σύμφωνα με τους ίδιους - ήταν αυτός που «συμπεριφέρθηκε άσχημα», τον έσπρωξαν σε παρακείμενο γραφείο, έκλεισαν την πόρτα και τον ξυλοφόρτωσαν. Εκείνη τη στιγμή, ένας εργαζόμενος μόλις ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να είναι πιο ήρεμοι δέχτηκε με την ντουντούκα χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αιμόφυρτος. Ταυτόχρονα, απειλούσαν συνεχώς τους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες, ακόμη και με βρισιές. «Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα κανενός ανθρώπου που δεν θα πληρώσει το χαράτσι. Θα σας σπάσουμε στο ξύλο. Θα σας σκοτώσουμε. Αν συνεχίσετε να κόβετε το ρεύμα στον κόσμο, θα ξανάρθουμε». Επίσης, έλεγαν στους εργαζόμενους πως φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δέχονται να εισπράττουν το χαράτσι, όταν οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή μαζί με τα σωματεία τους αγωνίζονται για την κατάργησή του.

Οι εργαζόμενοι και κυρίως γυναίκες, μετά την τρομοκρατική αυτή επιδρομή, ξέσπασαν σε κλάματα και τρέμοντας έλεγαν στην αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που έφτασε λίγο αργότερα στο χώρο: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και συμφωνούμε με τα αιτήματα εκείνα που λένε να καταργηθεί το χαράτσι και να μην κόβεται το ρεύμα σε καμία οικογένεια». Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως ανάμεσα στην ομάδα που φορούσε και κρατούσε τα διακριτικά του «Δεν Πληρώνω», διέκριναν και ακροδεξιά στοιχεία.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της ομάδας των 30 - 40 ατόμων από τα γραφεία της ΔΕΗ, διμοιρία των ΜΑΤ εντόπισε ομάδα του «Δεν Πληρώνω» στην οδό Θησέως και Φιλαρέττου στην Καλλιθέα (500 μέτρα από τα γραφεία της ΔΕΗ) και, όπως καταγγέλθηκε, τους ξυλοκόπησε άγρια. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία.

Συνολικά οχτώ άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 25/11/2011 ΚΑΙ Η
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου