Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω στα χέρια μου διάφορες αποφάσεις του αμαρτωλού «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ», αφού, όπως είπαμε, από πατέρας της άλγεβρας, έγινε πατέρας της αλχημείας. Γιατί τον μετατρέψατε και γιατί τον δημιουργήσατε; (μερος α -Θα συνεχίσουμε με πλήρη έρευνα ολών αυτών) και ίσως ασχοληθεί η δικαιοσύνη

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να θυμίσουμε ότι αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν βιβλία για τους μαθητές. Όμως, θα πρέπει να δούμε και λίγο το ιστορικό αυτής της κατάστασης.
Θα πρέπει να πούμε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι στις αποθήκες του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, υπήρχαν πέντε χιλιάδες τόνοι χαρτιού. Η «κακή Νέα Δημοκρατία» είχε αφήσει απόθεμα χαρτιού, με το οποίο θα μπορούσατε να είχατε τυπώσει το 40% των βιβλίων. Όμως, δεν το πράξατε. Δεν το χρησιμοποιήσατε αυτό το χαρτί. Υπήρχαν πέντε χιλιάδες τόνοι χαρτιού, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Επίσης, υπήρχαν πέντε εκατομμύρια βιβλία, εκ των οποίων τα τρία εκατομμύρια, εστάλησαν και επωλήθησαν στην Κύπρο και τα άλλα δύο εκατομμύρια, δόθηκαν στα βιβλιοπωλεία για να αγοραστούν από τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει μια ευαισθησία για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, διότι εκεί φοιτούν πολλά παιδιά εκ των Υπουργών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Και έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτή η κρίση και δεν είχαν βιβλία τα παιδιά. Και -ω του θαύματος!- ενώ υπήρχε η αγωνία σε μαθητές, δασκάλους, γονείς για το τι θα γίνει με τα βιβλία του 2011, ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας, έδειξε μία πολύ μεγάλη ευαισθησία για τα βιβλία του 2012, λες και τα είχε τακτοποιήσει όλα το 2011, λες και όλα ήταν εντάξει και έπρεπε να φροντίσουν για τα βιβλία του 2012.
Και τι έγινε, αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι; Προικοδότησαν στις 23 Σεπτεμβρίου με 25.800.000 ευρώ τον περίφημο «ΔΙΟΦΑΝΤΟ».
Ξέρετε τι είναι ο Διόφαντος; Θα σας το πω εγώ. Ήταν μαθηματικός αλεξανδρινός του 3ου  αιώνα.  Ήταν –λέει- ο πατέρας της άλγεβρας. Από πατέρα της άλγεβρας τον μετατρέψατε σε πατέρα της αλχημείας.
Διότι αν ανατρέξετε εις τα πεπραγμένα του «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ», αγαπητοί συνάδελφοι, τι θα δείτε; Προικοδοτήθηκε με 25.800.000 ευρώ και ό,τι έχει γίνει από τότε, όλα είναι με απευθείας αναθέσεις. Ο ίδιος ο «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» για τα βιβλία του 2012, που θα προμηθευτεί το χαρτί και θα εκτυπώσει και τα βιβλία, για να παρακολουθηθεί αυτή η διαδικασία –το λέω μέσα από τα δικά σας έγγραφα- προσλαμβάνει με απευθείας ανάθεση έναν ιδιώτη δικηγόρο, ο οποίος τι θα κάνει; Είναι αυτός ο οποίος θα παρακολουθήσει τη διαδικασία της διάθεσης των 25.800.000 ευρώ, λεφτά του ελληνικού λαού στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Ο ιδιώτης δικηγόρος, θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει με ποιον τρόπο θα δοθούν αυτά τα χρήματα, για να τυπωθούν βιβλία και για να αγοραστεί το σχετικό χαρτί του χρόνου, λες και έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα μέχρι σήμερα!
Είναι φανερή η προσπάθεια η οποία γίνεται από μία Κυβέρνηση, η οποία διατείνεται και παρουσιάζεται ως θιασώτης της διαφάνειας –βέβαια, αυτά τώρα τα έχετε ξεχάσει- να παρακάμψει τις διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και του δήθεν  κακού Ελεγκτικού Συνεδρίου –σας φταίνε δήθεν οι δικαστές- και να τα κάνει όλα μέσα από ένα φορέα ιδιωτικού δικαίου, καταργώντας, βεβαίως, όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες, για να μπορέσουν αυτά τα 25.800.000 ευρώ για τα βιβλία του χρόνου να διατεθούν με διαφανείς διαδικασίες.
Εάν, επίσης, ανατρέξετε στα πεπραγμένα του «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ», θα δείτε ότι η προμήθεια αυτού του ηλεκτρονικού υλικού, των dvd, το οποίο διενεμήθη στα σχολεία αντί των βιβλίων για φέτος, ανετέθη σε μία επιτροπή και πάλι με απευθείας ανάθεση. Χρησιμοποιείται μάλιστα ένας νεολογισμός. «Με διαπραγμάτευση» -λέει- ανέθεσε την κατασκευή και διάθεση των συγκεκριμένων dvd στα σχολεία, χωρίς να ξέρουμε –κάποια στιγμή νομίζω ότι έχετε υποχρέωση να μας πείτε- πόσο κόστισε αυτό. Βεβαίως, να μας πείτε και ποιος ήταν ο ανάδοχος αυτής της διαπραγμάτευσης.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Κλείνω. Μπορεί να λέτε αυτά τα οποία λέτε, αλλά στο τέλος της ημέρας, αγαπητοί συνάδελφοι, η μικροπολιτική κυριαρχεί. Έχω στα χέρια μου διάφορες αποφάσεις του αμαρτωλού «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ», αφού, όπως είπαμε, από πατέρας της άλγεβρας, έγινε πατέρας της αλχημείας. Γιατί τον μετατρέψατε και γιατί τον δημιουργήσατε; Για να προσλάβετε πάλι τα δικά σας παιδιά.
Την ώρα που στέλνετε χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στην εργασιακή εφεδρεία, την ίδια στιγμή κάνετε προσλήψεις, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Θέλετε να σας διαβάσω ονόματα; Κοκκίνης Δημήτριος, Κόκκινος Παναγιώτης, Σαρδέλης Αθανάσιος, Σταμάτης Απόστολος, Γουλιάκης Θεμιστοκλής, Γιαννακόπουλος Ιωάννης και άλλες προσλήψεις ων ουκ  έστιν αριθμός.
Εσείς που δεν ξέρετε τι να πείτε στους ψηφοφόρους σας, εσείς που δεν ξέρετε τι να τους πείτε όταν σας μιλάνε για την ανεργία, που την έχει εκτινάξει αυτή η Κυβέρνηση σε αυτά τα ύψη που την εξετίναξε και όταν δεν έχετε τι να τους πείτε για την εργασιακή εφεδρεία και για τις απολύσεις, ιδού τα δικά σας παιδιά, τα παιδιά του Υπουργείου πώς προσλαμβάνονται στο «ΔΙΟΦΑΝΤΟ».
Και κλείνω με αυτό που άκουσα από την Αναπληρώτρια Υπουργό, την κ. Γεννηματά. Κάτι είπατε, κυρία Γεννηματά, ότι ο Πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό και το κοινωνικό κόστος. Εγώ θα σας έλεγα, γιατί γνωρίζω τη δική σας εντιμότητα…
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Δεν είπα αυτό.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, αυτό εννοούσατε. Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι μια που μιλήσατε ότι δεν υπολογίζετε το πολιτικό κόστος, κοιτάξτε τουλάχιστον εσείς, κυρία Γεννηματά, το κόστος των βιβλίων. Γιατί ξέρετε αυτό είναι πιο συγκεκριμένο. Να σας πω κύριοι συνάδελφοι, ότι το κόστος των βιβλίων σήμερα είναι στα 0,80 λεπτά για κάθε βιβλίο.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
 Προσέξτε, με τις αλχημείες του «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ», μήπως του χρόνου –που βεβαίως δεν θα είστε Κυβέρνηση, αλλά εν πάση περιπτώσει- εκτινάξετε το κόστος των βιβλίων σε βάρος, βεβαίως, των χρημάτων του ελληνικού λαού, τα οποία για μια ακόμη φορά με αδιαφανείς διαδικασίες διανέμετε …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ολοκληρώστε, κύριε Ντινόπουλε.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό, κύριε Πρόεδρε.
Με αδιαφανείς διαδικασίες διανέμετε και πάλι, μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις, μέσα από δήθεν διαπραγματεύσεις. Πραγματικά, νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μία απάντηση εν κατακλείδι, πώς ενώ αυτήν τη στιγμή 25 Οκτωβρίου του 2011 στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία, εσείς δείξατε τέτοια σπουδή για τα βιβλία της επόμενης χρονιάς και σπεύσατε να υπογράψετε το σχετικό έγγραφο και να δώσετε 25.800.000 ευρώ σε ένα φορέα του ιδιωτικού δικαίου, ο οποίος χωρίς καμμία διασφάλιση, διανέμει αυτά τα λεφτά με απ’ ευθείας αναθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου