Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Εκλογές τον Ιούνιο;

Εκλογές τον Ιούνιο;
Του Άκη Κατσούλα
    Εξαρτάται τι θα συμβεί την Κυριακή. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, ένα ποσοστό που αναγωγικά να δίνει αυτοδυναμία σε βουλευτικές εκλογές (άνω του 35%) και να υπάρχει διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 5%.
    Η τραγική επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει ότι δεν θα καταφέρει να πετυχει κανέναν από τους δύο στόχους.  
    Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει και ένα άλλο πρόβλημα. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο των ευρωεκλογών, τότε το θετικό αποτέλεσμα στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες, που θα έχουν δικοί της υποψήφιοι (με ποσοστά κοντά στο 40%)  την πρώτη Κυριακή, μπορεί να εξαφανιστεί την δεύτερη Κυριακή με βάση την απογοήτευση από το ποσοστό των ευρωεκλογών και την συσπείρωση των «προοδευτικών» δυνάμεων στον δεύτερο γύρο.

   Σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα και η αμφισβήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αξεπέραστα. Με διαλυμένη την Νέα Δημοκρατία, με την ριζοσπαστική αριστερά, χωρίς τακτική και κινηματική δραστηριότητα  ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει χωρίς αντίπαλο σε πιθανές εκλογές στο τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου