Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

«θύτες και θύματα - θράσος και αλητεία»

  «θύτες και θύματα -θράσος και αλητεία»
Του Άκη Κατσούλα (κοινωνιολόγου)
 Επειδή χρόνια ολόκληρα κάποιοι νταβατζηδες, μαστροποί, παιδόφιλοι, παιδεραστές, βιαστές, διακινητές, μέλη της «καλής κοινωνίας», «ευυπόληπτοι επιχειρηματίες», «στελέχη κομμάτων» ! όχι μονό μετατρέπονται από θύτες σε θύματα! άλλα και κουνούν και το δάκτυλο στην κοινωνία και σε αξιοπρεπείς δικαστές, του στυλ «στο εφετείο θα αποδεδειχθεί η αθωότητα μου» ! μήπως ήρθε ο καιρός «σύντροφοι» να αλλάξει το άρθρο 351 του Π.Κ.

   Μια απλή τροπολογία «τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων έως πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ» σε όλες τις περιπτώσεις, άλλα και με μια προσθήκη.
« Σε περίπτωση εκβιασμού του Θύματος η ποινή διπλασιάζεται» . Έτσι για να δούμε, αυτοί που θράσος ,απειλούν τα θύματα τους, ποσό θράσος και αλητεία θα τους περισσεύει!  Να δούμε αν με «μεγαλοδικηγόρους και λοιπούς» θα προσφεύγουν στα εφετεία.
Και μη μου πείτε το απαγορεύει η «τρόικα». Εδώ το θέμα δεν είναι οικονομικό άλλα προστασίας μια κοινωνίας, από Φασισμό τέτοιου τύπου!

Άρθρο 351Α - Ποινικός Κώδικας - Ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβήςΥπό κωδικοποίηση
1. Η ασελγής πράξη με ανήλικο που τελείται από ενήλικο με αμοιβή ή με άλλα υλικά ανταλλάγματα ή η ασελγής πράξη μεταξύ ανηλίκων που προκαλείται από ενήλικο με τον ίδιο τρόπο και τελείται ενώπιον αυτού ή άλλου ενηλίκου τιμωρείται ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων έως πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δέκα, όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ και γ) αν συμπλήρωσε τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων ευρώ. Κατά την επιμέτρηση της ποινής δεν εφαρμόζεται το άρθρο 83 στοιχείο ε'.
2. Η κατά συνήθεια τέλεση της πράξης από τον ενήλικο σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο συνιστά επιβαρυντική περίσταση.
3. Αν η πράξη της πρώτης παραγράφου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του παθόντος επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

Ας αναφέρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση!

Σε σοβαρές καταγγελίες έχουν προβεί οι ανήλικοι που αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, 
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, οποίος και καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος τους έναντι αμοιβής, προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking τον Νοέμβριο του 2010.
H μολδαβική αστυνομία έπειτα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας.
Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από εννέα έως16 χρονών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το διαδίκτυο και ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων.
Συνήθως τα θύματα ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.
Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του Νίκου Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με το Documento, αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε υπόθεσηtrafficking.
Ένα από τα παιδιά κατήγγειλε «ιδιαίτερα σκληρή σεξουαλική μεταχείριση» και βιασμό από τον Νίκο Γεωργιάδη.
Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό της ΝΔ, συμπλήρωσε: «Αυτός ζούσε σε αυτό το κτίριο, κι απ’ όσο γνωρίζω, δεν ζούσε μόνος του. Ζούσε με ένα αγόρι, που ονομαζόταν Γκρέγκορι. Του αγόραζε πολλά δώρα και ένα λάπτοπ. Δεν ήταν δύσκολο γι’ αυτόν, γιατί ήταν πολύ εύπορος».
Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Γεωργιάδη, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης, του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.
Ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου