Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Είκοσι μαθητές και άλλοι έξι ενήλικες σφαγιάστηκαν την Παρασκευή-τρια πράγματα...

 Επεξεργασία ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ (κοινωνιολόγος)

Η είδηση 

Είκοσι μαθητές και άλλοι έξι ενήλικες σφαγιάστηκαν την Παρασκευή από ένοπλο σε δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, μίας ημιαστικής περιοχής στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Ο δράστης αυτοκτόνησε. Σε άλλο σημείο εντοπίστηκε νεκρή η μητέρα του, στην δεύτερη πιο πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στην πρόσφατη Ιστορία. 

Απο την μετάφραση της είδησης κρατάμε τρια πράγματα... 

 1ο "Η διευθύντρια και η ψυχολόγος του σχολείου, που βγήκαν στο διάδρομο για να δουν τι συμβαίνει, εκτιμάται ότι ήταν τα πρώτα θύματα."
2ο «Αυτό το σχολείο είναι εξαιρετικά υψηλά αξιολογημένο - οικογένειες έρχονται εδώ για ασφάλεια και μία αίσθηση γαλήνης, στην οποία εισέβαλαν τα γεγονότα». Αλλος γονιός ανέφερε στο Associated Press ότι το συμβάν έχει σοκάρει τους κατοίκους, καθώς «ειδικά το Νιούτον του Κονέκτικατ το θεωρούσαμε ένα από τα ασφαλέστερα σημεία στις ΗΠΑ».
3ο Οι γονείς του Άνταμ, Νάνσι και Πήτερ, χώρισαν το 2008.
Στο Γυμνάσιο συνήθιζε να φοράει χακί παντελόνια, πουκάμισα και ενίοτε ένα ειδικό αξεσουάρ προστασίας της τσέπης από τα στυλό και τις πιθανές διαρροές του, όπως ανακαλεί στο Reuters ο Τιμ Αρνόνε που ήταν συμμαθητής του Λάντζα από το δημοτικό. Μαζί συμμετείχαν στο τεχνολογικό κλαμπ του σχολείου, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια στις υποδομές του σχολείου. «Σίγουρα ήταν το πιο "φλώρικο" κλαμπ του σχολείου», αναφέρει ο Αρνόνε.
Κλειδί για την χθεσινή φρικτή κατάληξή του ίσως είναι η «σκληρή πίεση» από τους γονείς του να πετύχει ακαδημαϊκά, ειδικά από την μητέρα του. «Τον πίεζε πραγματικά σκληρά να είναι εξυπνότερος και πιο εργατικός στο σχολείο» θυμάται ο Αρνόνε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου