Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχόλιο για την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την απεργία των δημοσιογράφων εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία προαναγγέλλει διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμα τους στη δουλειά. Όσο για τους διάφορους «εκλεκτούς», που έχουν παρελάσει δεκαετίες τώρα από την ΕΡΤ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να τους αναζητήσουν στο εσωτερικό τους.
Τη φίμωση στην ενημέρωση, που επικαλείται η ΝΔ, δεν επιβάλλουν οι αγώνες των εργαζομένων, την επιβάλλει η ίδια η κυβέρνηση, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το κράτος και οι μηχανισμοί τους, που κόβουν ακόμη και το σήμα σταθμών, όπως ο 902, απειλούν με κυρώσεις από το ΕΣΡ και κάνουν πλάτες στις επιδιώξεις και τους εκβιασμούς των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ».

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιτίθεται σε συνδικαλιστικές οργανώσεις του Τύπου και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απειλώντας με διώξεις σε βάρος τους.
Αναφερόμενη σε «ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων», κάνει λόγο για «ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων» που «είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους».
Προσθέτει ακόμα πως «ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους “φιμωμένους” από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου