Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το πραξικόπημα-ΕΡΤ αποκάλυψε πολλά...

Η ξαφνική πertlogo.jpgράξη, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής, αντικοινοβουλευτικής απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει εν μία νυκτί –με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-  έναν δημόσιο οργανισμό χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία κοινοβουλευτική ενημέρωση είναι πράξη επικίνδυνη και δείχνει καθαρά τις καταβολές, τις σταθερές της ΝΔ. Σε αυτές τις αρχές η ΝΔ αποδεικνύεται συνεπέστατη με την ιστορική δεξιά παράταξη, αντάξια της εποχής που ψήφιζαν ακόμη και δέντρα, στις αρχές της περιβόητης ΕΡΕ της δεκαετίας του ’60, καθόλου επομένως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη  «προσέγγιση» του Φαήλου του λοκατζή προς τη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για το Ένα και το Αυτό πακέτο. Η πραξικοπηματική αυτή πράξη επιβεβαιώνει ότι μόνο το περιτύλιγμα άλλαξε, το πακέτο παραμένει σταθερά το ίδιο. Ιδιαίτερα με την ηγεσία Σαμαρά, «τον αράπη σαν το λούζεις, το σαπούνι σου χαλάς». Το ξερό ανακοινωθέν μέσω του ανέκφραστου –λόγω έλλειψης αντίληψης και παιδείας-  πέτρινου ψιττακού ονόματι Σίμου Κεδίκογλου έκανε μια χαρά, συνεπέστατα, τη δουλειά που του είχαν αναθέσει –κι αν αναρωτιέστε «τι κάνει αυτό το πράμα στη βουλή», ας κοιτάξουμε λιγάκι τον εαυτό μας στον καθρέπτη, ως γνήσιοι «ενεργοί πολίτες» που το ψηφίσαμε. Αυτό το πράγμα, όπως όλα τα άψυχα πράγματα, δεν φταίει.
—–Όσο για το «Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης […] Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης (sic). Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας» – Η έως τώρα, πρόσφατη συμπεριφορά του κομματάρχη Σαμαρά, και πρόσφατα «οι… αξιοκρατικά διορισμένοι Μεσσήνιοι στο μουσείο Ακρόπολης» και η «Καθηγήτρια που απολύθηκε επειδή έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει», δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Μακάρι, αλλά φαντάζει φαιδρό να καταπολεμά το κομματικό κράτος ένα από τα δύο κόμματα που το δημιούργησαν και το οποίο, σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  συνεχίζει να διορίζει!
—–Το πραξικόπημα-ΕΡΤ αποκάλυψε πολλά. Το θεωρώ πολύ χρήσιμο. Αποκάλυψε την απέραντη ασημαντότητα δύο νανο-πολιτικών: Τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι μαθαίνοντας την ανακοίνωση, κατά σύμπτωση βρέθηκαν κι οι δυο «να βόσκουν τα πρόβατα εδώ παραπέρα» κρύβοντας την αμηχανία τους μέσω μίας ανακοίνωσης… διαφωνίας, τονίζοντας «με έμφαση» ότι σε 5-6 μήνες, όοοταν έρθει η Πράξη αυτή στη βουλή… δεν θα την επικυρώσουν! Έκαναν ότι δεν κατάλαβαν την τεράστια πολιτική σημασία, της αυταρχικής αυτής Πράξης, διότι Αυτή είναι το ζητούμενο, και όχι η… επικύρωση! Η οποία θα έρθει στη βουλή, αφού ιδρυθεί και «στελεχωθεί επαρκώς και αξιοκρατικά», και αφού μπει σε λειτουργία η νέα ΕΡΤ, κατόπιν όλων αυτών θα… έρθει το νομοσχέδιο για επικύρωση στη βουλή –ζήσε Μάη να φας τριφύλλι- Ποιον εξαπατούν; Κλασική περίπτωση νανο-πολιτικών. Η συνωμοσιολογία των καφενείων που λέει ότι ήξεραν, είχαν ενημερωθεί, για το πραξικόπημα-ΕΡΤ, μάλλον επιβεβαιώνεται. Προσωπικά μιλώ μόνο βάση δεδομένων.
—–Θα παρατηρήσατε ότι έως τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη-κλειδί «Δημόσια», για τη τηλεόραση της ΕΡΤ. Δημόσια υπήρξε μόνο σε ότι αφορά ορισμένα καλά ντοκιμαντέρ, κι ορισμένες άριστες αρχειακές ή ιστορικές εκπομπές, δεν υπήρξε η ευτέλεια της «Λάμψης», ούτε «Dancing with the Stars» στο ρεπερτόριο της ΕΡΤ. Η ραδιοφωνικός της λόγος ήταν/είναι αναγκαίος στον απόδημο ελληνισμό, αν και τώρα με το διαδίκτυο, μειώθηκε κάπως.
—–Στο τομέα της ενημέρωσης η ΕΡΤ υπήρξε πάντα κυβερνητική, ποτέ δημόσια. Στις περιγραφές, αποτιμήσεις κι εκτιμήσεις στην πολιτική επικαιρότητα, ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν, το κυβερνητικό σύμπαν. Άλλο σύμπαν για την ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ.
Η ανακοίνωση του ψηφίσματος των εργαζομένων στη ΕΡΤ, άθελά της το ομολογεί, από τις πρώτες κιόλας αράδες:  
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του»…
—–Η σημείωση του «πρέπει να» είναι δική μου, το ψήφισμα εννοεί ότι στο εξής, στο μέλλον, η ΕΡΤ “θα” πρέπει να γίνει Δημόσια. Έως τώρα δεν ήταν.
—–Το επιβεβαιώνει και πάλι άθελά του, ένα ακόμα απόσπασμα του ψηφίσματος:
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών».
—–Εάν ‘πρέπει να’ αγαπητοί εργαζόμενοι,  τότε ποτέ δεν ήταν Δημόσια τηλεόραση, επομένως, δεν υπήρξε ο υ σ ι α σ τ ι κ ά ποτέ, κτήμα ανοιχτό και ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών, αν και αυτοί, την χρηματοδοτούσαν θέλοντας-και-μη με τον όβολό τους –Το θεσσαλονικιώτικο παράρτημά της για παράδειγμα υπήρξε μόνιμο τσαρδί-ορμητήριο του Άνθιμου για να εξαπολύει τους βαλκανικούς, ομοφοβικούς και ρατσιστικούς πολέμους του –Μην τα ξεχνάμε.
—–Αγαπητοί, της «Εφημερίδας των Συντακτών», αγαπητοί της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη» η κυβέρνηση έπρεπε να καταδικαστεί για την πραξικοπηματική της Πράξη, και όχι επειδή «φίμωσε τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης…» – Δεν φιμώνεται κάτι το οποίο είναι μονίμως φιμωμένο. Λίγο ρεαλισμό παρακαλώ -Την Αλήθεια πληηηζ!
—–Η ΕΡΤ υπήρξε μια ακόμη Ολυμπιακή Αεροπορία, χώρος περίθαλψης και θαλπωρής χιλιάδων κομματικών φίλων. Εκεί έβρισκε ένα πιάτο φαί ο κάθε κατατρεγμένος, κάθε πονεμένη ψυχή, μία άστεγη γκόμενα, κόρη, σύζυγος, τα ξαδέρφια, οι κοντοχωριανοί των βουλευτών και πολιτευτών μας. Χαρακτηριστικό: Ενώ η ανακοίνωση της ΝΔ μέσω Κεδίκογλου λέει κάποιες αλήθειες, δεν τις λέει όλες, όπως ας πούμε τους διορισμούς του Λιάτσου,  της Ρέτσα και της πανώριας «μόνο €1.000.000. μας κοστίζει η κ. Ανθή Σαλαγκούδη» -και «ο θεός ξέρει» πόσων χιλιάδων ακόμα.
—–Όσο για την φουκαριάρα την εκκλησία μας, που –προσωρινά- χάνει τη φιλόξενη στέγη της ΕΡΤ –γιατί θα επανέλθει με τον «νέο και σύγχρονο φορέα» που θα αναδυθεί από τα νερά του Αιγαίου: Όπως διαβάζω στην Καθημερινή, θα ξαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ σε μερικούς μήνες και η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται από το Κανάλι της Βουλής.
+ευλόγηcον+
PHGH; http://roides.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου