Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Πόσοι άντρες χρειάζονται για να βγει γυναίκα πρωθυπουργός, ένας δυο η τρείς ; 
 Σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης, κατά το σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ανάθεση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και να διαλύσει τη βουλή.
 θΑ ΕΊΧΕ ΠΟΛΎ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ...ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 18/06/2013

Η πολιτική πρακτική των τελευταίων ημερών, της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν έχει καμία σχέση με τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά ούτε και με την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.
Αυτή η πολιτική, δεν συναντιέται πουθενά με το αξιακό φορτίο της δικής μας αριστεράς.
Ο Αντώνης Σαμαράς αδυνατεί να εκφράσει το κοινό πολιτικό τόπο των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση. Ο πολιτικός του λόγος είναι διχαστικός, ακραίος, αυταρχικός και αποσταθεροποιητικός.
Ο κ. Στουρνάρας, ο υπουργός που δεν υλοποίησε κανέναν από τους στόχους της κυβέρνησης, ούτε ζήτησε, ούτε έλαβε ποτέ εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να ερμηνεύσει τη πολιτική βούληση των κυβερνητικών εταίρων και των δικαστικών αποφάσεων.
Η Δημοκρατική Αριστερά ήρθε στη πολιτική ζωή του τόπου για να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και όχι για να εκχωρεί τη λύση των μεγάλων προβλημάτων στη δικαστική εξουσία. Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η δικαστική εξουσία έχει το δικό της ρόλο στη δημοκρατία.
Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική των Σαμαρά – Στουρνάρα – τρόικα δεν βγαίνει και την αδυναμία τους τη μετατρέπουν σε κρίση, με πρόσχημα την ΕΡΤ, αποσταθεροποιώντας την πολιτική ζωή του τόπου.
Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη απέναντι στη χώρα, δεν μπορεί να σημαίνει απενοχοποίηση της Δεξιάς. Πολύ περισσότερο κατά τη στιγμή  την οποία ο κ. Σαμαράς επανιδρύει το κομματικό κράτος της Δεξιάς.
Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να εμμείνει στην απόφαση της προηγούμενης Πέμπτης, για την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.
Διαφορετικά ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής που θα επανεξετάσει τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου