Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Για την απεργία στον τύπο , μπορούν να νικήσουν οι αγώνες;Για την  απεργία στον τύπο , μπορούν να νικήσουν οι αγώνες;
Του Α. Κατσούλα
Εδώ η μάχη είναι ίσως πιο μεγάλη… Η ανεργία, οι απολύσεις, οι εκβιασμοί είναι στο φουλ…
Και εδώ δεν μιλάμε για μεγάλο δημοσιογράφους , που έχουν την κάλυψη του δημοσίου… Εδώ μιλάμε για χιλιάδες προλετάριους του τύπου και της ενημέρωσης (δημοσιογράφους, τεχνικούς, αδήλωτους ξένους εργαζόμενους κ.α)
Η απεργία τους έπρεπε να νικήσει και να μην βγει φύλλο την Κυριακή έκτος από το απεργιακό… Και όμως (αυτές τις μέρες που κάποιοι πανηγυρίζουν για τις λαϊκές συνελεύσεις στο προαύλιο της ΕΡΤ ) αυτοί έχασαν και ξεπουλήθηκαν κανονικά…
Τι έλεγε το συντονιστικό τους… «Ανακοίνωση του Διασωματειακού του Τύπου
Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!
Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.
Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.
Ο αγώνας για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνεχίζεται. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.
Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα, παράλληλα με την κινητοποίηση στα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.
Καλούμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα Μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει η απεργία.
Καταγγέλλουμε τους εκδοτικούς ομίλους που επιχείρησαν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιούμε με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Αυτοί  τώρα ξέρουν ότι θα πληρώσουν «ακριβά το μάρμαρο» με απολύσεις, συνθήκες εξευτελιστικής εργασίας, εκβιασμούς κ.λ.π
Αρκεί να αναφέρω ότι το κάτεργο της Ιριδας είναι στο στυλ κινέζικου εργοστασίου χωρίς πόρτες διαφυγής με εκατοντάδες αδήλωτους εργαζόμενους Έλληνες και ξένους…
Και εκεί με τα ΜΑΤ βγήκαν οι εφημερίδες… Αλλά χωρίς ίχνος αντίστασης, χωρίς μια εκδήλωση αλληλεγγύης για τα μάτια του κόσμου… Και  έδω όλοι μας έχουμε τις μικρές η μεγάλες μας ευθύνες…( Κάποιοι  αχάμπαροι ίσως αγοράσουν και εφημερίδες!!!)
Ταυτόχρονα στην κατελειμένη ΕΡΤ τι γίνεται; Το ότι σποραδικά και εν μέσω αστέρων εμφανίζονται συνδικαλιστές δεν μπορεί να μας αρκεί. Και το γράφω αυτό γιατί την ώρα που τα συνδικάτα του τύπου έδιναν σκληρό αγώνα με τους μεγαλοεκδότες για να μην σπάσει η απεργία στις εφημερίδες  η ΕΡΤ δεν έλεγε τίποτα. Εκτός και αν μας αρκεί ότι στις 3 το βράδυ βγάλανε τον Λόλο (ένωση φωτορεπόρτερ)σαν μαϊντανό. Το τραγικό ήταν (και εδώ δεν έπεσαν κλοτσιές μπουνιές)που έβγαλαν τον Μεγαλοεκδότη, Αρχι απεργοσπάστη της Real (πήγε στα δικαστήρια τους απεργούς) να μιλήσει για την ΕΡΤ χωρίς να συμβαίνει τίποτα , την ώρα που ο ίδιος και η παρέα του έφτιαχνα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, με εκβιασμούς και βία για να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες της Κυριακής.
ΠΟΙΟΙ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ;
Αυγή, Ελευθεροτυπία, Ελευθεροτυπία των Συντακτών, Ναυτεμπορική
TI ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
Να βγει μόνο το απεργιακό φύλλο
Και το ΚΚΕ;
Κυκλοφορούν κανονικά σήμερα τον «απεργιακό» Ριζοσπάστη σπάζοντας την απεργία (δεν είχαν καμία άδεια από το Διασωματειακό) δίνοντας άλλοθι στους μεγαλοεκδότες για τα απεργοσπαστικά τους φύλλα…
Και μάλιστα γράφουν στο «απεργιακό» τους φύλλο «Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν διαφοροποιήθηκαν επί της ουσίας, πλειοδοτώντας σε αγωνιστικές κορόνες και επιμένοντας στην ανάγκη για μια γενική και αόριστη περιφρούρηση του αγώνα και την έκδοση απεργιακού φύλλου, «που θα κρεμαστεί μαζί με τις απεργοσπαστικές εφημερίδες και θα αναμετρηθεί μαζί τους». Μάλιστα, και αυτοί έριξαν την ευθύνη για την περιφρούρηση της απεργίας στα σωματεία των εργαζομένων στα πρακτορεία και τα τυπογραφεία».
Και επειδή είπαμε ότι το ΚΚΕ κάνει καλά την δουλειά του, καθημερινή συμμετοχή στις συναυλίες με τις σημαίες του ΠΑΜΕ αλλά άδειασμα του ότι κινείται γύρω του από τον 902 πρέπει και εμείς να κάνουμε καλά την αντίστοιχη δουλεία ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ μαζί με το ΠΑΜΕ όπου μπορούμε να τα βρούμε…
 Αφιερώνω το πρωτοσέλιδο του ΡΙΖΟ…ΟΥΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου