Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά


Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά

   Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με το τσιράκι τους, τη ΔΗΜΑΡ, δείχνουν κάθε μέρα που περνά το δολοφονικό τους πρόσωπο. Ο κοινοβουλευτικός μανδύας δε μπορεί να κρύψει τον ολοκληρωτικό εκφασισμό. Η επιβολή της πολιτικής τους περνά μέσα από την τρομοκρατία, την εξόντωση αγωνιστών, την ποινικοποίηση της αντίστασης, των σχέσεων, της συντροφικότητας.
   Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς». Τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οργάνωσης αρνούνται τη συμμετοχή του. Παρόλα αυτά παραμένει 2,5 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, ενώ το συμβούλιο εφετών παράτεινε την κράτησή του για ακόμη 6 μήνες, πέραν του 30μήνου που προβλέπει το Σύνταγμα, ξεφτιλίζοντας  οι ίδιοι τους νόμους τους.
  Όσο η κρίση θα βαθαίνει στον πυρήνα του καπιταλισμού, τόσο ο ταξικός πόλεμος θα εντείνεται. Το αστικό κράτος μαζί  με τις φασιστικές συμμορίες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στους αγωνιστές.  Είτε αυτοί είναι εργάτες πρόσφυγες, είτε κινηματικοί αγωνιστές (π.χ. Σκουριές), είτε τέλος ανήκουν στο χώρο του αναρχισμού και της επαναστατικής αριστεράς.
  Καλούμε το εργατικό κίνημα, τους πολιτικούς φορείς-συλλογικότητες, όσους-ες νιώθουν αγανάκτηση από τον οχετό της πολιτικής τους, σε επαγρύπνηση.
  Τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης πρέπει να μπουν άμεσα σε λειτουργία. Απαιτούμε τώρα, την άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.
  Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται.
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου