Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ η ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ….ΠΙΣΤΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ISTORIKH EPISKOPHSH!!!
Του Ακη Κ. (αφιερωμένο… στους ξέρω εγώ!!!)
Είμαστε κάπου στο τέλος της δεκαετίας του ΄80…Κάποιοι έχουμε γνωριστεί μέσα στις Πανεπιστημιακές Σχολές, έχουμε πρωταγωνιστήσει στα αμφιθέατρα, έχουμε γίνει ινδάλματα της φοιτούσας νεολαίας, έχουμε ξεθάψει χιλιάδες τσιτάτα και επαναστατικά αναγνώσματα, σκόρπια στην μνήμη και ολίγα βιωματικά και κάποιοι από εμάς καλά και κακά παιδία, αριστερά, δεξιά, κεντρώα  με η χωρίς οικογενειακή παράδοση και ρίζες είναι πλέον έτοιμοι να ανοίξουν τα …φτερά τους εντός εκτός πανεπιστημίων, εντός εκτός επιχειρήσεων, εντός εκτός κοινωνίας, αλλά κυρίως εντός της ενημέρωσης στην υπηρεσία του πολίτη της κοινωνίας και της… τσέπης μας .
Ως ανώτερα δημοκρατικά όντα…αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην δημοσιογραφία τύπου παρελάσεων…και ο καθαρός αέρας της λεύτερης!!! Ράδιο-φονίας  είναι πλέον το καινούργια καριοφίλι για τους νέους Μακρυγιάννηδες της δημοσιογραφίας. Μόνο που  γίνεται ολίγον… του ξεσκίσματος και από το όλον του Μακρυγιάννη
 απομένει …το γλωσσικό ιδίωμα και ο αναλφαβητισμός, το αδημοσίευτο, το κίτρινο φύλλο του φθινοπώρου.
Η κόλαση του Φαντή !!! ωχριά μπροστά στην  επαναστατική δημοσιογραφία, των μυστικών κονδυλίων , της άγιας και κατευθυνόμενης γραφής, της μίζας , της διαπλοκής , της ταχύτατης εναλλαγής απόψεων, ιδεών, στρατοπέδων. Το πρότυπο του Ελεύθερου Αγωνιζόμενου Εκφραστή της Κοινής Γνώμης  Συν –αρπάζει!!!.
Εκτός όλων των άλλων, ρίχνονται και τα ισχυρά τείχη των κατόχων χωραφιών της ενημέρωσης , γίνεται κατάτμηση αυτών των κτημάτων, και οι πιο ικανοί από εμάς, ως άλλοι Δάντηδες και Ροβιεσπεροι, αναλαμβάνουμε με την δαμόκλειο σπάθη την τύχη της ενημέρωσης.
Εφαρμόζουμε το επαναστατικό μέτρο της ιδιωτικοποίησης, του ιδιωτικού πλούτου, ιδιωτών !!! και με αυτά τα κεφάλαια επενδύουμε στην νέα γνώση, ώστε να εκσυγχρονιστούν βιαίως, όσοι πολίτες της πατρίδος μας ακόμα ακολουθούν άχρηστες ιδεολογίες.
Πράγματι για μια ολόκληρη τριακονταετία τα καταφέραμε, εκτός των ολίγων που λοξοδρόμησαν και εγκατέλειψαν το σκάφος, γινόμενοι σερβιτόροι, οικοδόμοι, αγρότες, μπλο(γκ)κάκιδες και θεραπευτές άλλων παρασιτικών επαγγελμάτων.
Βεβαία είχαμε και έχουμε το ένστικτό της αυτοσυντηρήσεως, προβλέψαμε την κρίση (μας) και δια αυτό τον λόγο , πριν μας πάρουν χαμπάρι και κατασχέσουν τα ιμάτια μας,  ακολουθούμε τον δρόμο της συνταξιοδοτήσεως με την ηθική (πάντα) αποζημίωση, την διευκόλυνση μας  να ζούμε με μια συμπληρωματική της συντάξεως εργασία….και αφήνουμε τον δρόμο εις τους νεότερους, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και αν δεν βγεί δεν πειράζει…Το φίδι δεν θα…πεινάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου