Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τεραστία κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίσκεψη Μπάιντεν. Η κίνηση στο κέντρο γίνεται με δυσκολία.


Στην Αθήνα του ΔΝΤ έφτασε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Έτσι η περιοχή γύρω από το «Χίλτον» αστυνομοκρατείται και η κίνηση γίνεται με δυσκολία.
Αύριο έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και με ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Αρκετά ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρει το diktiospartakos.blogspot.com
Η επίσκεψη του νούμερο 2 των ΗΠΑ, συμπίπτει χρονικά με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο λόγω των ενδοαστικών ανταγωνισμών των κυρίαρχων τάξεων Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, Ισραήλ, αλλά και των διαγκωνισμών των πολυεθνικών εταιρειών που εποφθαλμιούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ατζέντα περιλαμβάνει διαβουλεύσεις για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ, καθώς και τις εξελίξεις στη Β. Αφρική και την ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ετοιμάζεται στη Συρία. Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα ώστε να διασφαλίσει τη συναίνεση της ελληνικής συγκυβέρνησης για την επέμβαση στη Συρία αλλά και για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση στην περιοχή μετά τις επαναστάσεις για των χωρών του Μαγκρέμπ.
Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει και η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ θα δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην ελληνική αστική τάξη και στο κυβερνητικό μαύρο μπλοκ εξουσίας, για τις συμφωνίες με την Τρόικα και  για το νέο γύρο της ταξικής επίθεσης στα λαϊκά  κοινωνικά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου