Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Fimotro στο fimotro; Για την σύλληψη του Γ.Παπαγιάννη…

 Για την σύλληψη του Γ.Παπαγιάννη…
Δεν θα ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, αν δεν το θεωρούσαμε επικίνδυνο για την ελευθερία στην μπλογκόσφαιρα.  Η συγκεκριμένη χρήση (που καμιά σχέση δεν έχει με την ενημέρωση) ενός μπλόκ (και δεν είναι το μόνο) δίνει τροφή σε όλους τους μηχανισμούς, που προσπαθούν να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχο αυτής της μορφής ενημέρωσης. Ίσως μια κοινή ανακοίνωση, και κοινή στάση, Blogers να έδινε κάποια λύση στο πρόβλημα.
Ο διαχειριστής του μπλοκ fiimotro, Γιάννης Παπαγιάννη, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Ο Κ.Β αναφερόμενος στο θέμα γράφει στον ιστότοπο του:
«Συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης με την κατηγορία "της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της συκοφαντικής δυσφήμισης". Οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Εναντίον του κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο κ. Παπαγιάννης δημοσίευσε εις γνώσιν του πλαστό έγγραφο (που μπορεί να πλαστογράφησε ο ίδιος) που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ.
Ο Γ. Παπαγιάννης όχι μόνο δεν τήρησε βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας προκειμένου να διασταυρώσει τη γνησιότητα της πληροφορίας αλλά σκόπιμα δημοσίευσε το εν λόγω πλαστό έγγραφο με πρόφαση τους προβληματισμούς για τη γνησιότητα του. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες.
Από την άλλη στο fimotro διαβάσαμε ««Απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογράφου και της διαδικτυακής ενημέρωσης που κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλλουν" είπε ο συνήγορος του Γιάννη Παπαγιάννη, γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Εξερχόμενος από το κτίριο... 16 της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος που από την αρχή είχε μιλήσει για αστείες κατηγορίες, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια περίεργων κέντρων να εμποδίσουν τις διαδικτυακές αποκαλύψεις». Επίσης «Ελεύθερος και χωρίς να ασκηθεί καμία ποινική δίωξη για τις κατηγορίες που τον κατηγορούσε ο Κώστας Βαξεβάνης, αφέθηκε πριν από λίγο ο Γιάννης Παπαγιάννης! Όλες οι κατηγορίες που του καταμαρτυρούσαν κατέπεσαν καθώς καμία δεν μπορούσε να...στοιχειοθετηθεί. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης έφυγε πριν από λίγο από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση».
Στο βαθύ κόκκινο (http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_8119.html)διαβάσαμε ότι :
 «ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro που δημοσίευσε το εν λόγω έγγραφο.
Η ταυτοποίηση του είχε προκύψει μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος για εκβιασμό. Η Google έδωσε τα στοιχεία του διαχειριστή του μπλογκ και έτσι ταυτοποιήθηκε σαν ιδιοκτήτης του ο Γιάννης Παπαγιάννης. Κατηγορείτε, λοιπόν τώρα για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων με στόχο τον Χ. Παναγόπουλο, ενώ εκρεμούν σε βάρος του αγωγές από αλλους δημοσιοκάφρους του Mega. Παράληλα σε βάρος του Fimotro εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις για αδικήματα, όπως της εκβίασης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Λογικά είναι τώρα θα πάρουν κι αυτές τον δρόμο τους για τακτική δικάσιμο με κατηγορούμενο τον Γιάννη Παπαγιάννη».
  Άλλωστε δεν θέλει ιδιαίτερη φαντασία να καταλάβεις ποιον «φωτογραφίζει» δημοσίευμα του «Βήματος» που κάνει λόγο για άτομο που έχει δικό του διαδικτυακό στέκει και το οποίο, άτομο, διαθέτει: «ταλέντο στα φαντασιοκοπήματα και στις άνανδρες επιθέσεις». Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι «Ο χολερικός μπλόγκερ είναι γνωστός εκβιαστής, που θα γίνει μελίρρυτος με λίγα χιλιαρικάκια …  Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ είναι ένα κατακάθι της ενημέρωσης και οι ομόλογοί του βρίσκονται σε ρυπαρά έντυπα και βρωμοκάναλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου