Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Neotera-News- ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Neotera-News
Ανοίγουμε διάλογο για την 18 Ιούνη. Αριστερή Κυβέρνηση; Θα παρουσιάζουμε ότι ενδιαφέρον άρθρο κυκλοφορεί εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ
 Σήμερα...
 ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΑΜΑΡΙΝΙΩΤΗΣ
Η διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη εκλογική μάχη θα φέρει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό κυβερνητικό ρόλο αλλά και όλη την Αριστερά, κομμουνιστική και μη κομμουνιστική στο προσκήνιο και μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις.
Αυτό απαιτεί να επιτευχθεί, έστω μετεκλογικά, αυτό που δεν μπόρεσε να γίνει προεκλογικά: ένα μεγάλο, ριζοσπαστικό, αριστερό, προοδευτικό μέτωπο.
Η εκλογική επικράτηση, όμως, της Αριστεράς καθόλου δεν σημαίνει οτι ανοίγει μετεκλογικά ένας ανέφελος δρόμος.
Όσοι, ενδεχομένως, σπέρνουν αυταπάτες στον ελληνικό λαό, κινδυνεύουν να θερίσουν θύελλες.
Η επιλογή ακύρωσης των μνημονίων, των αντίστοιχων εφαρμοστικών νόμων και καταγγελίας των δανειακών Συμβάσεων είναι επιλογή σύγκρουσης με τους κυρίαρχους της ΕΕ, η οποία δεν μπορεί να αποφευχθεί, όσοι ελιγμοί και κατάλληλες τακτικές κινήσεις και αν γίνουν.
Η σύγκρουση αυτή υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αποφευχθεί: Αν η ριζοσπαστική Αριστερά αναδιπλωθεί πλήρως και εγκλωβιστεί σε μια διαπραγμάτευση του μνημονίου αποδεχόμενη στην ουσία, ευθέως ή σιωπηρά, τη διατήρηση του πλαισίου του..
Μια τέτοια αναδίπλωση, χοντροκομμένα «κωλοτούμπα», υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τρόπων και μορφών για να επισυμβεί.
Εφ’ όσων αυτή η «αναδίπλωση» είναι εκτός σχεδιασμού τότε αυτή η σύγκρουση, κυρίως με τους επικυρίαρχους της ΕΕ, όχι μόνο θα είναι αναπόφευκτη αλλά και θα συνοδευτεί με προσωρινές δυσκολίες, οι οποίες είναι πιθανόν, πολλοί ισχυρίζονται το πιθανότερο, να ανοίξουν νέους, ελπιδοφόρους, αντιμνημονιακούς, προοδευτικούς ορίζοντες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Υπάρχει, όμως, και μια περίπτωση οι δυσκολίες αυτής της σύγκρουσης να είναι προσωρινά πολύ και τόσο μεγάλες που είναι δυνατόν να επιφέρουν προσωρινά απότομη νέα επιδείνωση της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης.
Αυτή η περίπτωση είναι όταν η Τρόϊκα, μπροστά στην απόφαση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να ακυρώσει το μνημόνιο, προχωρήσει σε αναστολή των δόσεων και τελικά χρηματοδότησης.
Όσο κι αν μια τέτοια περίπτωση μοιάζει μη πιθανή, δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει καμιά άλλη επιλογή παρά να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού και να προχωρήσει γρήγορα στην έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος.
Δεν πρέπει να κρύψουμε από το λαό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πολύ περισσότερο τις προσωρινές αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια χειροτέρευση της κατάστασης.
Και δεν πρέπει να το κρύψουμε γιατί μόνο με ακέραιη την αλήθεια, χωρίς ωραιοποιήσεις και αποκρύψεις, θα μπορεί τόσο η Αριστερά και κυρίως ο λαός, να ανταπεξέλθει, χωρίς αιφνιδιασμούς, τα προβλήματα, δείχνοντας αντοχή και επιμονή, προκειμένου γρήγορα να ανοίξουν νέοι στέρεοι και μακροχρόνιοι ανακαμψιακοί και ανορθωτικοί δρόμοι!
Η αλήθεια είναι δύναμη. Απέναντι στην βρώμικη τρομοκρατία και το άθλιο εμπόριο φόβου των κυρίαρχων κύκλων, η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα πρέπει να αντιτάξει ειδυλλιακές εικόνες ή ανούσιους εξωραϊσμούς.
Δεν το χρειάζεται!
Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο σκοτεινός δρόμος του μνημονίου δεν έχει τέλος και διέξοδο, ενώ ο προοδευτικός δρόμος της ακύρωσης των μνημονίων και της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, όσες ενδεχομένως δυσκολίες και αν εμπερικλείει, οι οποίες ενδεχομένως να είναι σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά μεγάλες, είναι προσωρινές και θα ανοίξουν γρήγορα λεωφόρους ελπίδας, ανόρθωσης, εθνικής ανεξαρτησίας, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής προοπτικής.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, γιατί αυτός θα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσει αλλά και να αγωνισθεί και να μοχθήσει για να περάσει η χώρα απέναντι, για ένα νέο μέλλον!
ΠΗΓΗ: http://dosepasa.wordpress.com/2012/05/25/bx917/#more-22566

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου