Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ


Πληθαίνουν οι πιέσεις από ξένους και εγχώριους οικονομικούς κύκλούς σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για σχηματισμό κυβέρνησης έστω και με 151 βουλευτές.
Στην «μάχη» ρίχνουν τις απειλές για την μη εκταμίευση των δόσεων, την μη πληρωμή μισθών και συντάξεων , την χρεοκοπία και την παραγραφή κάθε αδικήματος από την προηγούμενη βουλή, ώστε να δημιουργηθεί το ανάλογο κλίμα.
Σημαντική για αυτή την εξέλιξη θα είναι η συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη και η απάντηση του κ. Κουβέλη στις προτάσεις Βενίζέλου. Σε περίπτωση (η πιο πιθανή) αρνητικής  απάντησης από τον κ. Κουβέλη , ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να παραδώσει την διερευνητική εντολή, αφού όλοι οι άλλοι ήδη έχουν τοποθετηθεί αρνητικά.
Σε διαφορετικη περιπτωση ο κ. Βενιζέλος θα πρεπει να απαντησει στο έρωτημα, αφου όλοι έχουν απαντησει αρνητικά, που θα βρεί βουλευτες για φτίαξει κυβέρνηση.
Στην ΄βάση αυτου του σεναρίου τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος  .Ως «Εφιάλτες» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όσους μπορεί δώσουν την εμπιστοσύνη τους στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η Τρόικα θα πιέσει προκειμένου να μην γίνουν οι εκλογές» και πρόσθεσε «εύχομαι να μην βρεθούν οι 2-3 Εφιάλτες».
Στην συνέχεια σχολιάζοντας τα σενάρια που υπάρχουν, ο Μανόλης Γλέζος είπε πως ακόμη και εάν σχηματιστεί η κυβέρνηση, τότε δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την παρουσία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου