Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

αν απελευθερωθεί τόσο από τους «εκβιαστές», όσο και από τους «διαφθαρμένους», μπορεί να οδηγηθεί σε εξεγέρσεις, αλλαγή «πολιτικού καθεστώτος» και έτσι να χάσουν και τα «αυγά» και τα «πασχάλια»…


Του Α.Κ «Κοινωνιολόγου»
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές του Γ. Κύρτσου , πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι μελετάει σε βάθος , τα πράγματα, έχει πολιτικό δημοσιογραφικό «ένστικτο», πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Ο Γ.Κ γράφει … «Σε επίδειξη αδιαλλαξίας επιδίδεται η τρόικα, με έναν τρόπο που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τον παραδοσιακό δικομματισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί να ασκεί την εξουσία». Και έχει απόλυτο δίκιο. Μια απλή μάτια στα «πραγματικά» οικονομικά στοιχεία, δείχνει ότι η κυβέρνηση (παρά τις προσπάθειες φιλικών Μ.Μ.Ε) έχει αποτύχει παντού. Τόσο το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό, όσο και το σημερινό, που έχει επιλέξει η τρόικα , είναι ανίκανο να διαχειρισθεί την κατάσταση. Δεν υπάρχει στόχος, παραμένουν αδρανείς και «φοβισμένοι» σε αυτά που έχουν υπογράψει. Αδυνατούν να διαπραγματευτούν σε «ρεαλιστική βάση», και κινούνται σε κλίμα «πανικού» και «τυχοδιωκτισμού». Ταυτόχρονα είναι και «διαφθαρμένοι» , ασχέτως κάποιων αποδείξεων, του βάθους, και του είδους της διαφθοράς ( η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι σταγόνα στον ωκεανό) άρα ανά πασά στιγμή, έρμαια των «εκβιαστών» τους, που δεν είναι μόνο η τρόικα, αφού αυτή «εκβιάζει», στην βάση φανερών υπογραφών και δεσμεύσεων αλλά «κρυφοί», «σκοτεινοί»  κ.α. «κύκλοι εκβιαστών».
Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο οι τροικανοι , όσο και οι σύμμαχοι τους ( όλες τις λίστες διαφθοράς Χριστοφορακου, Λαγκάρντ κ.α) και για αυτό ανά πασά στιγμή, μπορούν να αλλάξουν  πολιτικό προσωπικό με απλές «διαρροές». Το έκαναν,  άλλωστε αυτά τα τρία χρόνια, με την παρουσία τους στα «τεκταινόμενα».
Το ερώτημα, γιατί δεν τους αλλάζουν τώρα, έχει την εξής απάντηση. Πρέπει καλά να σταθμίσουν, τους «απροσδιόριστους παράγοντές» και ο κυριότερος, είναι η στάση του ελληνικού λάου, που αν απελευθερωθεί τόσο από τους «εκβιαστές», όσο και από τους «διαφθαρμένους», μπορεί να οδηγηθεί σε εξεγέρσεις, αλλαγή «πολιτικού καθεστώτος» και έτσι να χάσουν και τα «αυγά» και τα «πασχάλια»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου