Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε (ΦΩΤΟ)


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΣΥΡΙΖΑ

ΕΕΚ



ΟΚΔΕ



Σήμερα έρχεται στη χώρα μας ο στυγνός πολιτικός εκπρόσωπος των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, ο «καθοδηγητής» της Τρόικας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της ΕΕ, ο υπουργός οικονομικών του γερμανικού ιμπεριαλισμού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η επίσκεψη αυτή είναι κάθε άλλο παρά τυπική. Ο Σόιμπλε έρχεται στην Ελλάδα:
- για να στηρίξει την απεχθή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το ελληνικό κεφάλαιο. Για να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, μαζί και ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο. Μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, ξεπούλημα κάθε δημόσιου πλούτου, αυταρχισμός ολοκληρωτικού τύπου.
για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των «δανειστών» τοκογλύφων, ότι θα βγάλουν στο ακέραιο τα κέρδη τους από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
- για να βοηθήσει την επέλαση του γερμανικού κεφαλαίου.

ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Για να αποτρέψει τις λαϊκές αντιδράσεις η κυβέρνηση προχώρησε σε μία πρωτοφανή, χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων σε όλη την Αθήνα. Το «μαύρο στην ΕΡΤ», οι χιλιάδες απολύσεις, τα «ανοίγματα» στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τώρα η ουσιαστική απαγόρευση των συγκεντρώσεων δείχνουν καθαρά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της δια «πυρός και σιδήρου», με μέτρα κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Η κοινοβουλευτική αριστερά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν ευθύνη να καλέσουν τον λαό σε διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε. Δεν μπορεί η αριστερά να «κρυφτεί» σε ένα τέτοιο πολιτικό γεγονός.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι συνέχεια των αγώνων των προηγούμενων ημερών ενάντια στην βάρβαρη και εξοντωτική πολιτική τους.Ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μπορεί και πρέπει να βγει στον δρόμο η οργή για τη ζωή που μας στερούν!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου