Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας (φώτο)


περισόττερα στο Plateia Molaon
http://plateiamolaon.wordpress.com/2013/07/22/2272013-
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, που ξεκινά από σήμερα με 2.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως από τον χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει στις 12.00 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γραφεία της στο Σύνταγμα.
Την Τετάρτη η ΟΛΜΕ – που έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη διαθεσιμότητα- καλεί όλες τις Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, σε κοινή συνάντηση προκειμένου να λάβουν μέτρα αντίδρασης ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Οπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, η λύση στις εξοντωτικές πολιτικές της κυβέρνησης θα δοθεί σε πολιτικό επίπεδο και γι’ αυτό η Ομοσπονδία διερευνά όλες τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν από το κίνημα (νομικές και άλλες), ώστε να παρεμποδιστεί η εφαρμογή του νόμου με κάθε τρόπο.
Κινητοποιήσεις στην Αθήνα
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στο Σύνταγμα πραγματοποίησε  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από  2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.
Οι περισσότερες οργανικές θέσεις (388) χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 θέσεις και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211 θέσεις.
Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.
H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».
Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου